Szaniszló Sándor: Hazájukat védelmező ukrán hősök gyermekeit látja vendégül egy hétig a Balatonakaliban lévő nyári táborában a XVIII. kerület

2023.08.09.

A XVIII. kerület 50 ukrajnai diák számára rendezett egyhetes nyári tábort Balatonakaliban. Olyan diákokkal szeretnénk legalább egy hétre feledtetni a háború és az orosz megszállók okozta borzalmakat, akiknek az édesapjuk jelenleg is a fronton harcol, rosszabb esetben már el is veszítették apjukat Putyin háborújában. Ezek a gyerekek a saját bőrükön élték át, amit az orosz elnök magyar csatlósai lassan másfél éve nem akarnak észrevenni: otthonok, családok, életek és emberi sorsok mennek tönkre Putyin Ukrajna elleni háborújában.

A Demokratikus Koalíció szerint vannak bűnök, amiket nem lehet utólag meg nem történtté tenni: a kilőtt golyókat és a ledobott bombákat nem lehet visszavonni, az ártatlan civilek holttesteit őrző tömegsírokat nem lehet eltüntetni, a megölt édesapákat és édesanyákat pedig nem lehet visszaadni már senkinek. De lehet embernek maradni és emberként viselkedni azokkal, akiknek örökre megváltoztatta az életét az orosz megszállás. Ezt teszi a XVIII. kerület, amikor hazájukat védelmező ukrán hősök gyermekeit látja vendégül egy hétig a Balatonakaliban lévő nyári táborában.