Rónai Sándor: Orbán azért szavazta meg az újabb brüsszeli szankciókat, mert nem létezik szankciós infláció, csak orbáni infláció

2023.06.22.

Orbán Viktor a brüsszeli uniós nagykövetén keresztül megszavazta az Európai Unió immár 11. szankciós csomagját is Oroszország ellen. Így gyáva blöffnek bizonyult az újabb szankciók Orbán-kormány által belengetett vétója.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor azért szavazta meg az eddigi és az újabb uniós szankciókat is Oroszország ellen, mert hiába hazudik a magyaroknak: nem létezik sem szankciós, sem háborús infláció, csak orbáni infláció. Amíg Orbán idehaza az EU legnagyobb áremeléseit, a béreket és a nyugdíjakat felemésztő orbáni inflációt az uniós szankciókkal próbálja igazolni, addig Brüsszelben Európa legmagányosabb, leggyengébb miniszterelnökeként végül aláveti magát az uniós döntéseknek. Amíg Orbán idehaza úton-útfélen gyalázza Brüsszelt és az orbáni inflációért is az EU-t hibáztatja, addig Brüsszelben már bármire hajlandó lenne, csak hogy hozzájusson az uniós pénzekhez. Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció is. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány viszont azért dolgozik, hogy letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Rónai Sándor
 árnyék-külügyminiszter, a DK EP-képviselője