Barion Pixel
Varju László: Fideszes országgyűlési képviselő vallotta be a parlament bizottsági ülésén, hogy „ezer sebből vérzik a költségvetés”

Varju László: Fideszes országgyűlési képviselő vallotta be a parlament bizottsági ülésén, hogy „ezer sebből vérzik a költségvetés”

2023.06.21.

Fideszes országgyűlési képviselő vallotta be a parlament bizottsági ülésén, hogy „ezer sebből vérzik a költségvetés”

 

Kibukott az igazság a fideszes Tasó Lászlóból, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának alelnökéből. A június 20-i bizottsági ülésen a jegyzőkönyv szerint ezt mondta az Orbán-kormány 2024-es költségvetéséről: „Ez a költségvetés természetesen ezer sebből vérzik, de a lehető legjobb vagy a legkevésbé rossz költségvetés, mert jó költségvetést nem lehet csinálni ebben a helyzetben”.

A Demokratikus Koalíció szerint a fideszes Tasó László vallomása bizonyítja, hogy az Orbán-kormány jövő évi költségvetése hazugságokon és hamis számokon alapul, mert 2024-ben is folytatni akarják a megszorításokat és az áremeléseket. Már a Fidesz sem képes tovább titkolni a magyarok elől az igazságot, hogy az áremelések költségvetését nyújtották be a parlament elé: óriási adóemelések és drágulás elé néz Magyarország, az orbáni infláció miatt pedig tovább fog csökkeni a bérek és a nyugdíjak értéke. Ezért nyújtotta be a DK a parlament elé a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány alternatív költségvetését, amely a teljes állami költségvetés mintegy 10 százalékának átcsoportosításával az árak helyett a béreket és a nyugdíjakat emelné. Amíg azonban Orbán Viktor marad, marad az áremelések költségvetése és az orbáni infláció.

Varju László
A DK országgyűlési képviselője, alelnöke

RSS
Kapcsolódó politikusok