Sebián-Petrovszki László: A Fidesz a Parlament Igazságügyi Bizottságában is az áremelésekre szavazott

2023.05.30.

Az Orbán-kormány évek óta csak két dolgot emel az országban: az árakat és a fideszes politikusok, állami vezetők fizetéseit. A DK ezt megelégelve azt kezdeményezte, hogy addig ne lehessen az állami vezetők és cégvezetők bérét emelni, amíg az orbáni infláció nem csökken legalább az EU-átlag infláció szintjére, jelen esetben a harmadára. A Fidesz a Parlament Igazságügyi Bizottságának mai ülésén elutasította a DK javaslatát, Orbán Viktor szerint teljesen rendben van, hogy miközben a magyarok minden egyes bevásárlásnál megfizetik az orbáni inflációt, addig az áremelések felelősei milliós fizetésemeléseket kapnak a kormánytól.

A Demokratikus Koalíció szerint amíg Orbán marad, addig marad az orbáni infláció és az a Magyarország, ahol csak az árak és a fideszes politikusok, állami vezetők bérei emelkednek. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy ez pont fordítva legyen: letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.