Barion Pixel
Bősz Anett, Szaniszló Sándor: Ne zárhassanak be újabb postákat Budapesten!

Bősz Anett, Szaniszló Sándor: Ne zárhassanak be újabb postákat Budapesten!

2023.04.26.

Bősz Anett, Szaniszló Sándor: Ne zárhassanak be újabb postákat Budapesten!

 

Tavaly ősszel a kormány bezáratott 22 budapesti postahivatalt, akkori elmondásuk szerint ideiglenesen. Azóta kiderült, hogy a bezárt posták csak akkor nyithatnak újra, ha a költségeiket fedezi az önkormányzat. A Fidesz ráadásul további posta-bezárásokat tervez, így akarván csökkenteni a költségeiket.

Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője a Fővárosi Közgyűlés előtt elmondta: elfogadhatatlan, hogy a kormány a magyar embereken spórol. Sok idős embernek elengedhetetlen szolgáltatást nyújtanak a postahivatalok, és pont a számukra fog megoldhatatlan nehézséget okozni, ha messzire kell utazniuk egy-egy levél feladása vagy átvétele miatt. Éppen ezért kezdeményeztük a Fővárosi Közgyűlésben a posták bezárásának megakadályozását, hiszen a kormány nem róhat még egy terhet a budapestiek nyakába az orbáni infláció és a hétszeres rezsiemelés mellett, így is Orbán miatt élünk ma rosszul. Számunkra a DK-ban fontos, hogy a kormány helyett is a magyar emberekért dolgozzunk, mert csakis így lehetünk európai Magyarország - tette hozzá Szaniszló Sándor. 

Bősz Anett hangsúlyozta: a kormánnyal ellentétben a Főváros nem elvon, hanem segíti a budapesti lakosokat. "Megfizethető áron tartjuk fenn az idősotthonokat, az óvodai étkeztetés stabil, és a kulturális intézményekben rezsimenedékeket alakítottunk ki. A közszolgáltatásban dolgozóknak 16 százalékos béremelést adtunk, hogy így segítsünk nekik az orbáni infláció okozta megélhetési válság idején. Emellett átadtunk egy új könyvtárat Soroksáron, és a fővárosi színházak előbb kapták meg a támogatásokat, mint az államiak" - sorolta a DK főpolgármester-helyettese, hozzátéve: nem hagyhatjuk, hogy kivéreztessék Budapestet, ezért fogadott el a Fővárosi Közgyűlés egy új ingatlangazdálkodási tervet, amiben arra biztatjuk a fővárosi tulajdonban lévő nagyvállalatokat, hogy idén előbb fizessék be az iparűzési adót Budapestnek, hogy így segítsék a fővárosi költségvetés stabilitásának megőrzését. 

RSS
Kapcsolódó politikusok