Árnyékkormány: Az általunk javasolt vízparti építési moratórium mellett soha nem lehetne kikötőt építeni a balatonföldvári strand helyén az ott élők beleegyezése nélkül!

2022.11.17.

Az Orbán-kormány 12 éve mindent elkövet azért, hogy fideszes oligarchák kezére játssza a Balatont, ennek pedig számos esetben szabadstrandok és a tó körüljárhatósága esik áldozatául. Ez történik Balatonföldváron is, ahol hiába akadályozta meg már egyszer a bíróság a strand beépítését, a kormányhivatal egy új eljárásban zöld utat adott a kikötőnek. Erről természetesen senkit nem kérdeztek meg, hiába tiltakoztak a civilek.

Az Árnyékkormány vízparti építési moratóriuma mellett soha nem lehetne kikötőt építeni a balatonföldvári strand helyén az ott élők beleegyezése nélkül! Éppen azért van szükség a civil javaslatra létrehozott vízparti építési moratórium bevezetésére, hogy ne építhessék be és ne vehessék el tőlünk a Balatont, és egy kikötőépítés előtt is meg kelljen erről kérdezni az embereket. A tó és a közvetlen partja egyformán minden magyaré, és senki; se kormány, se hatóság, se oligarcha nem veheti el tőlünk. Országgyűlési képviselőként a civilek kérésének eleget téve írásbeli kérdéssel fordulok az ügyben a kormányhivatalokat felügyelő miniszterhez.

Oláh Lajos
Környezetvédelmi és klímaügyi árnyékminiszter, a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke