Árnyékkormány: Újabb pedagógust alázott meg az egyik tankerületi központ – Adják vissza az iskolákat azoknak az önkormányzatoknak, akik ezt kérik!

2022.11.11.

A tankerület felé kétórás sztrájkot jelentett be, a bérpapírja szerint mégis 33 ezer forintot vont le a fizetéséből egy Pest megyei pedagógusnak a Dunakeszi Tankerületi Központ.

Az Árnyékkormány szerint jogellenes és felháborító a levonás, ami egyben újabb bizonyítéka annak, hogy a hatalom hogyan fenyegeti és alázza meg a magyar pedagógusokat a tankerületi rendszeren keresztül. Az Árnyékkormánynak továbbra is az a határozott álláspontja, hogy a Klebersberg Központnak azonnali hatállyal vissza kell adnia az iskolák üzemeltetését, a működtetéshez szükséges forrásokkal együtt azoknak az önkormányzatoknak, amelyek vállalják, hogy visszaveszik az intézmények üzemeltetését az erre alkalmatlan KK-tól. Ez a garanciája többek között annak, hogy a jövőben hasonló esetek ne fordulhassanak elő.

Barkóczi Balázs
oktatási és kulturális árnyékminiszter