Sebián-Petrovszki László: Ennyire érdekli a kormányt a devizakárosultak sorsa - Még bizottsági szinten sem hajlandóak tárgyalni a megsegítésükről

2022.11.08.

2022 februárjában Szabó József, a Hitelesmozgalom vezetője beadványt nyújtott be az Országgyűlés Igazságügyi bizottságának a hitelkárosultak megsegítéséről, amire a mai napig még választ sem kapott. Hiába kezdeményezte a bizottság mai ülésén a Demokratikus Koalíció, hogy a bizottság vegye napirendre a beadványt, a fideszes többség ezt elutasította.

A Demokratikus Koalíció szerint a napnál is világosabb, hogy a kormányt hidegen hagyja több tízezer magyar devizakárosult sorsa. Azzal, hogy még tárgyalni sem hajlandóak a beadványról, a követeléskezelési törvény megalkotására, a végrehajtási törvény felülvizsgálatára, a jogalap nélkül felszámolt kamatok visszatérítésére vonatkozó javaslatainkra mondtak nemet, valamint arra, hogy törvényben kell biztosítani az adósok jogait. Ezzel a kormány ismét bebizonyította, hogy hiába is hazudja ezt 0-24-ben a saját propagandafelületein, nem a magyar emberek oldalán áll.

Sebián-Petrovszki László
DK országgyűlési képviselője