Barion Pixel
A Fidesz szerint rendben van, ha nőket korbácsolnak az öltözködésük miatt

A Fidesz szerint rendben van, ha nőket korbácsolnak az öltözködésük miatt

2022.11.07.

A Fidesz szerint rendben van, ha nőket korbácsolnak az öltözködésük miatt

 

Mint ismert, az erkölcsrendészet letartóztatásában életét vesztett iráni Mahsza Amini halála miatt tiltakozáshullám robbant ki Iránban. A tüntetéseket az iráni hatóságok brutális fellépéssel és nők megkínzásával igyekeznek vérbe fojtani: a halottak száma meghaladja a kétszáz főt, és több olyan nőről tudni, akiknek több évtizedes börtönbüntetést és száznál is több korbácsütést kellett elszenvedniük, mert nyilvánosság előtt követelték az öltözködés szabadságát.
 
A Demokratikus Koalíció azért nyújtott be határozati javaslatot, hogy az Országgyűlés ítélje el az iráni karhatalmi erők által az iráni nők ellen elkövetett erőszakot, valamint szólítsa fel az Orbán-kormányt, hogy hivatalosan tiltakozzon az iráni kormánynál. Ebből semmi nem lesz, a Fidesz képviselői ugyanis a mai napon tartózkodtak, amikor arról kellett dönteni, hogy az Országgyűlés a napirendjére vegye-e a DK javaslatát.
 
A Fidesz szerint tehát olyannyira rendben van, ha nőket korbácsolnak az öltözködésük miatt, hogy beszélni sem érdemes róla, a nők védelmében történő nemzetközi fellépés pedig szóba sem jöhet. Úgy tűnik, hogy még nem tudunk mindent a Fidesz által kívánatosnak vélt nemi szerepekről, de talán nem is akarjuk tudni. A DK újra be fogja nyújtani az iráni nők elleni állami erőszakot elítélő határozati javaslatát.

Dr. Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese
Dr. Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke

RSS
Kapcsolódó politikusok