Barion Pixel
Rónai Sándor: A magyarok többszörös gázárat fizetnek amiatt, hogy Orbán Viktor ragaszkodik a drága orosz gázhoz

Rónai Sándor: A magyarok többszörös gázárat fizetnek amiatt, hogy Orbán Viktor ragaszkodik a drága orosz gázhoz

2022.10.30.

Rónai Sándor: A magyarok többszörös gázárat fizetnek amiatt, hogy Orbán Viktor ragaszkodik a drága orosz gázhoz

 

Rónai Sándor külügyi árnyékminiszter sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, miszerint napok óta arról szól a világsajtó, hogy mekkora áresésen van túl a gáz Európában.

 

„Az egy évvel ezelőtt még megawattóránként 310 euróért adott gáz világpiaci ára mostanra már a 30 euró alá is bement. Ez azt jelenti, hogy jelenleg tizedannyiba kerül a gáz, mint a rezsipánik elején, ráadásul itt nem az oroszról, hanem a nyugati gázról van szó. Bár a technikai feltételek adottak lennének ahhoz, hogy hazánk olcsó nyugati gázt vegyen a drága orosz gáz helyett, Orbán Viktor kijelentette, hogy az ő kormánya csak orosz gázt fog venni. Ez a magyaroknak sokszoros gázszámlát, mint tudjuk, hétszeres rezsiemelést jelent.” – magyarázta a politikus.

 

Rónai Sándor kijelentette, az Árnyékkormány szerint mára egyértelmű: nem a gáz kerül sokba, hanem Orbán Viktor hűsége Vlagyimir Putyinhoz.

 

„Ha az ország nem csak orosz gázt akarna venni, hanem nyugati gázt is, akkor töredék áron juthatnánk gázhoz és tölthetnénk fel a gáztározóinkat. Orbán Viktor a magyar érdekkel szembemenve a Kreml parancsát követi, és Putyintól vesz gázt, kerül, amibe kerül. És a magyarok nagyon jól tudják, hogy mibe kerül, hétszeres kormányzati rezsiemelésbe. Legyen világos, ezt nem a gázért fizetjük, azt sokkal olcsóbban is lehet venni. Ezt Putyinnak fizetjük, hogy legyen miből háborúznia.” – magyarázta az árnyékminiszter.

 

Rónai Sándor úgy fogalmazott, a rezsipániknak Európában vége van, az európai országok ma fillérekért tudnak gázhoz jutni.

 

„Ha Orbán Viktort nem a Kremlből irányítanák, akkor a magyarok is olcsón kaphatnák a gázt, és a mai napon el lehetne törölni a kormányzati rezsiemelést. Ez a magyar érdek, ez az ország érdeke, Orbán Viktor azonban erre nemet mondott. Orbán Viktor nem olcsó gázt akar, nem rezsicsökkentést akar, nem olcsón felfűtött magyar otthonokat akar. Orbán Viktor Vlagyimir Putyint szeretné szolgálni, ezért a drága orosz gázt veteti meg az országgal.” – fűzte hozzá zárásként az árnyékminiszter.

RSS
Kapcsolódó politikusok