Barkóczi Balázs: Az oroszok már nem is a spájzban, hanem a tankönyvekben vannak – Hagyják békén a gyerekeket a putyini propagandával!

2022.09.06.

A Telex írta meg, hogy a nyolcadikosoknak készült új központi földrajz tankönyvben nem csak a Krím-félsziget megszállását sunnyogják el, eufemisztikusan „fegyveres konfliktusnak” állítva be az orosz agressziót, de az Ukrajna bemutatásához illusztrációnak szánt rajzon úgy ábrázolják keleti szomszédunkat, mintha annak földje csupán versengő nagyhatalmak, a magabiztosan vigyorgó orosz medve, valamint az USA-t és EU-t jelképező, izzadó és vicsorgó kalapos férfiak civakodásának terepe lenne.

A Demokratikus Koalíció felszólítja az oktatási kormányzatot, hogy hagyja békén a gyerekeinket ezzel a legócskább és legátlátszóbb putyini propagandával! Ukrajna területén jelenleg is háború folyik, amit Orbán Viktor barátja, a saját országát nacionalista maszlaggal etető despota Putyin robbantott ki. Egyben követeljük a szabad tankönyvválasztás visszaállítását, hogy a jövő generációit ne az ilyen, a Pravda színvonalát idéző propagandakiadványokból kelljen tanítania a még valami csoda folytán pályán maradt földrajztanároknak!

Barkóczi Balázs
a DK oktatáspolitikusa, országgyűlési képviselője