Barkóczi Balázs: Ide juttatta Orbán az országot: az interneten gyűjt pénzt üzemanyagra a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány

2022.08.30.

Barkóczi Balázs: Ide juttatta Orbán az országot - az interneten gyűjt pénzt üzemanyagra a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány

Nem tudja tovább finanszírozni a mentők üzemanyag-ellátását a Magyar Koraszülött és Újszülött Mentő Alapítvány, ezért most az interneten gyűjtenek pénzt benzinre – írta meg a 168óra.hu. Mindezt azért, mert a kormány döntése értelmében már csak piaci áron tudják beszerezni az üzemanyagot.

A Demokratikus Koalíció szerint egyértelmű: Orbán Viktor a felelős azért, hogy idáig jutott az ország. Az elmúlt 12 év kormányzása tette tönkre az egészségügyet, az ő öngyilkos politikája miatt alakult ki üzemanyaghiány az országban, és Orbán tehet arról, hogy az újszülött és a koraszülött mentésben résztvevőknek most az emberektől kell összekalapozniuk a pénzt üzemanyagra. A DK szerint Orbán miatt van ma válság Magyarországon, és amíg Orbán marad, addig marad a válság is.

Barkóczi Balázs
A DK országgyűlési képviselője, szóvivője