Kálmán Olga: Dupla gázáremelés - Még meg sem érkeztek az első számlák, már most újabb rezsiemelést jelentett be a kormány

2022.08.09.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és frakciószóvivője sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, miszerint a Technológiai és Ipari Minisztérium közleményéből derült ki, hogy a fűtési szezon felpörgésekor újabb gázáremelést fog végrehajtani a kormány.

„Nem elég, hogy már szeptemberben is hétszeres gázárat, 732 forintot fogunk fizetni a köbméteréért, ez októbertől tovább fog emelkedni 752 forintra. Az ország még fel sem ocsúdott abból, hogy Orbán Viktor hazudott a választási kampányban, és a választás után rögtön megszorításokat és rezsiemelést jelentett be, már nyakon is öntöttek minket egy újabb adag fekete levessel, a dupla gázáremeléssel.” – jelentette ki a politikus.

Kálmán Olga közölte, a Demokratikus Koalíció elutasítja a dupla gázáremelést, ebben a helyzetben nemhogy kétszer, egyszer sem lenne szabad a kormánynak rezsit emelnie.

„A DK szerint a miniszterelnök ezzel duplán is átverte a magyarokat, hiszen azt hazudta, hogy marad a rezsicsökkentés, ehhez képest két rezsiemelést is kaptunk még a tél megérkezte előtt. Ahelyett, hogy milliárdos miniszterelnök olyanokat mondana, hogy aki nem tudja kifizetni a rezsit, az keressen többet, inkább még most vissza kellene vonnia a rezsiemelést - a mostanit és a korábbit is! Lehet, hogy Orbán Viktor az 5 milliós havi fizetésével meg sem fogja érezni a gázár hétszeresére emelését, a magyar családok számára a legsúlyosabb csapás a kormányzati rezsiemelés.” – magyarázta a frakciószóvivő.

Kálmán Olga úgy fogalmazott, akik mára túl vannak az ideges számolgatáson, hogy mennyibe fog kerülni a rezsijük, azok láthatóan most kezdhetik újra a számolást.

„A Fidesz 12 év alatt szétlopta az országot, hazudott a választás előtt, átverte a magyarokat, most pedig ötletszerűen, egyik-napról a másikra vet ki brutális megszorító intézkedéseket. Ezek egyik legfájdalmasabbja a dupla rezsiemelés, hiszen a hétszeresére emelt gázáron fognak egy újabbat emelni. A becslések szerint a magyar családok ötöde sem fog beleférni a kormány által átlagfogyasztásnak hazudott hatósági áras mennyiségbe, így több ezer család és nyugdíjas kényszerülhet majd arra, hogy fűtetlen lakásban, télikabátban vészelje át a telet Orbán miatt.” - fűzte hozzá zárásként a politikus.