Kálmán Olga: Elég volt Orbánék pofátlan osztogatásából, vonják vissza a fideszes talpnyalók és a gazdájuk brutális fizetésemelését!

2022.07.22.

Amíg a magyar családok szenvednek a kormányzati adóemelések, a megszorítások és a rezsiemelés miatt, addig a válság felelősei megemelték a saját fizetésüket. Így emelkedett az államtitkárok, a miniszterek, és természetesen a miniszterelnök fizetése is. 16 államtitkár fizetését például több, mint 50%-kal emelték meg, nem sokkal azután, hogy nagyképűen kijelentették, a kormány magán spórol leginkább.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy vonják vissza a fideszes talpnyalók és a gazdájuk brutális, irreális, és teljesen indokolatlan fizetésemelését! Amikor a nép szenved és nélkülöz, akkor nem lenne szabad egyetlen politikus vagy állami vezető fizetését sem megemelni, ahogy ezt Orbánék tették most. Elég volt a pofátlan fideszes osztogatásból, mert miközben ők egyesével milliókat talicskáznak haza havonta, addig a magyar családokat orbáni megszorítások, adóemelések, infláció és rezsiemelés sanyargatja. Ez pedig nem mehet így tovább, véget kell vetni a lopás korszakának!

Kálmán Olga
A DK frakciószóvivője