Barion Pixel
Kálmán Olga: Brutális adóemelési csomagot nyújtott be a kormány

Kálmán Olga: Brutális adóemelési csomagot nyújtott be a kormány

2022.06.23.

Kálmán Olga: Brutális adóemelési csomagot nyújtott be a kormány

 

Kálmán Olga, a DK frakciószóvivője sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet arra, hogy a törvénytelen kormány ma reggelre brutális megszorításokat tett közzé: a Fidesz meg fogja duplázni az alkalmi munkát terhelő adókat, valamint a cégautók adóját is.

A DK politikusa szerint megszorítással sújtják a magyar vállalkozásokat és a munkából élőket egyaránt, és ezek csak az első cseppek a fekete levesből, amit a Fidesz a magyarok nyakába készül önteni. A következő hetekben még sok ilyen adóemelést és megszorítást fogunk látni a törvénytelen kormánytól – fogalmazott.

Kálmán Olga kijelentette: a Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a brutális orbáni megszorítócsomagot! „Nincs még egy olyan ország a világon, ahol a kormány egyszerre duplázza meg az adókat és a miniszterelnök fizetését. Ez mindent elmond arról, hogy a Fidesz kivel akarja megfizettetni az általa okozott válság árát: az országgal, a magyarokkal, a magyar vállalkozásokkal és a munkából élőkkel. A DK azt követeli, hogy a Fidesz vonja vissza a brutális orbáni megszorítócsomag összes megszorító intézkedését, és inkább csökkentse 0%-ra az alapvető élelmiszerek áfáját! Ebben a helyzetben nem adóemelésekre és megszorításokra van szükség, hanem arra, hogy a kormány segítsen az embereknek és a családoknak a válságban” – mondta a DK országgyűlési képviselője.

Hozzátette: a most nyilvánosságra került megszorítások esetében már szó nincs arról, hogy közvetetten, valamilyen különadók áthárításával érné megszorítás a magyarokat. „A cégautóadó és az alkalmi munkákat terhelő adók megduplázása már közvetlenül a magyarokat, a vállalkozásokat és a dolgozókat célozza. Nincs is szükség áthárításra, nincs már trükk és mellébeszélés, csak adóemelés és megszorítás van. A választás előtt azt mondtuk, hogy ha Orbán Viktor marad a miniszterelnök, akkor brutális megszorítások jönnek. Minden úgy történt, ahogy előre megmondtuk, ezek már a brutális orbáni megszorítócsomag első megszorító intézkedései” – közölte a DK-s politikus, elismételve: a DK követeli, hogy a Fidesz vonja vissza a brutális orbáni megszorítócsomag összes megszorító intézkedését, és inkább csökkentse 0%-ra az alapvető élelmiszerek áfáját.

RSS
Kapcsolódó politikusok