A DK petíciót indít, hogy legyen 0%-os az alapvető élelmiszerek áfája

2022.06.20.

A DK petíciót indít, hogy legyen 0%-os az alapvető élelmiszerek áfája

Mára minden magyar család számára világossá vált: nem tömeges bevándorlás okozta veszélyhelyzet vagy háborús veszélyhelyzet van Magyarországon, hanem inflációs veszélyhelyzet. Ezt a Fidesz idézte elő azzal, hogy mára tönkretette a magyar forintot, emiatt éri sokk az embereket minden bevásárlásnál. A törvénytelen kormány ráadásul adót is szed az általa megdrágított élelmiszereken, és tartja a markát az áfáért még az alapvető élelmiszerek esetében is.

A DK ezért petíciót indít, hogy a kormány törölje el az alapvető élelmiszerek áfáját: ez legyen 0% az év végéig, jövő évtől pedig véglegesen 5%! Az alapvető élelmiszerek mellett ugyanezt követeljük a munkahelyi étkezés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek és egyéb megújuló energia termékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítésének áfája esetében is. Elég volt abból, hogy a törvénytelen kormány még pénzt is akar keresni azokon az alapvető élelmiszereken, amiket ő tett megfizethetetlenné és amik minden családnak nélkülözhetetlenek. Itt az ideje, hogy a kormány viselje a felelősséget, hogy inflációs veszélyhelyzetet okozott, mondjon le az általa megdrágított termékek áfájáról.

Kálmán Olga
A DK frakciószóvivője