Barion Pixel
Volt olyan intenzív osztály, ahol minden második beteg elhunyt a járvány alatt - Bebizonyosodott, hogy emberéletekbe került a Fidesz egészségügy-ellenes politikája

Volt olyan intenzív osztály, ahol minden második beteg elhunyt a járvány alatt - Bebizonyosodott, hogy emberéletekbe került a Fidesz egészségügy-ellenes politikája

2022.06.05.

Volt olyan intenzív osztály, ahol minden második beteg elhunyt a járvány alatt - Bebizonyosodott, hogy emberéletekbe került a Fidesz egészségügy-ellenes politikája

 

Fodor István, a Demokratikus Koalíció Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei választókerületi elnöke sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, miszerint a 444.hu hosszas pereskedés útján derítette ki, hogy milyen halálozási aránnyal működtek a magyar kórházak intenzív osztályai a járvány alatt.

„Itt tennék egy rövid megjegyzést: a magyar sajtónak tehát olyan közérdekű adatokért kellett hónapokig pereskednie, amik Európai összes többi országában nyilvánosak, napi szinten követhetőek és összehasonlíthatóak voltak. Az adatokból világosan látszik, hogy Orbán Viktor törvénytelen kormányának alapos oka volt a titkolózásra: volt olyan intenzív osztály az országban, ahol minden második beteg elhunyt a járványban. Ez egy lesújtó, európai adatokkal összehasonlíthatatlanul rossz intenzíves halálozási arány.” – magyarázta a politikus, aki ezt követően összegezte mi is történt, időrendi sorrendben: a Fidesz leépítette a magyar egészségügyet, emiatt egyébként megmenthető emberek ezrei halhattak meg a járványban, az erről szóló adatokat ezért a Fidesz eltitkolta az ország elől.

Fodor István kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és törvénytelen kormánya tisztességes magyar emberek haláláért felelős.

„Ne szépítsük, ezek az adatok ezt jelentik. Azt nyilván soha nem fogjuk megtudni, hogy a járványban elhunyt 46 ezer magyarból 5, 10 vagy 15 ezer ember életét lehetett volna megmenteni. Ezt nem tudjuk. De azt igen, hogy nálunk, Magyarországon működtek a legrosszabb halálozási arányú intenzív osztályok, az egészségügy tízéves leépítése tehát valóban emberéletekbe került.” – hangsúlyozta a politikus, kiemelve, egy jobb egészségüggyel édesapákat és édesanyákat, nagypapákat és nagymamákat, gyerekeket, barátokat és ismerősöket lehetett volna megmenteni. A Dk politikusa ezt követően arra kérte az áldozatok hozzátartozóit, hogy bár minden okuk van az ellenkezőjére, mégis próbáljanak megbocsájtani Orbán Viktornak.

„Egy olyan ember, akinek mindennél fontosabb a hatalom, aki törvénytelenül uralkodik Magyarországon, egy ilyen ember talán fel sem fogja, hogy mit tett a hazánkkal és hogy emberek haláláért felelős.” – vélekedett Fodor.

Arra is kitért, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élőknek talán még nehezebb ezeket az adatokat böngészni, hiszen az összességében is drámai adatok szerint talán éppen minket sújtott leginkább az egészségügy fideszes leépítése és emiatt a járvány.

„A tatabányai kórház, amelyet a járvány alatt hetekre be is kellett zárni a megfertőződött dolgozók magas száma miatt, a legrosszabbul teljesítő intézmények között van az egész országban. Ha ez nem lenne elég, az egész megyében az 50%-ot közelítette az intenzíves halálozások száma. Ez azt jelenti, hogy a Fidesz által tönkretett egészségügy miatt nekünk, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeieknek voltak a legrosszabbak a túlélési esélyeink a járvány alatt.” – fűzte hozzá zárásként Fodor István.

RSS
Kapcsolódó politikusok