Ma ünnepeljük a pedagógusnapot - Hálával és köszönettel tartozunk az Orbánék által megalázott tanároknak

2022.06.05.

Hagyományosan június első vasárnapján ünnepeljük a pedagógusnapot. Ahogyan az év többi napján, úgy ma sem szabad elfelejtenünk, hogy mennyi hálával és köszönettel tartozunk azoknak a tanároknak, akiknek erőfeszítéseit Orbán embertelen rendszere az elmúlt 12 évben folyamatos jogfosztással, megalázóan alacsony bérekkel, elképesztő túlterheléssel, vagy lealacsonyító pedagógusnapi „jutalmakkal” fizette meg.

A Demokratikus Koalíció különös hálával és szeretettel gondol valamennyi magyar tanárra, tanítóra, óvodapedagógusra, gyógypedagógusra, és minden nevelő-oktató munkát végző szakemberre. Nap mint nap felelősségteljesen végzett hivatásuk, szakmai elkötelezettségük és rendíthetetlen kitartásuk valamennyiünk számára példamutató. Pedagógusnap alkalmából köszöntjük őket, és köszönjük fáradozásaikat, a gyermekeinkért és unokáinkért, Magyarország jövőjéért végzett lelkiismeretes munkájukat!

Barkóczi Balázs
A DK országgyűlési képviselője, szóvivője