Barion Pixel
Oláh Lajos: Inflációellenes csomagot nyújtott be a DK az Országgyűlésben - Százezer forintos egyszeri juttatást követelünk az embereknek!

Oláh Lajos: Inflációellenes csomagot nyújtott be a DK az Országgyűlésben - Százezer forintos egyszeri juttatást követelünk az embereknek!

2022.05.30.

Oláh Lajos: Inflációellenes csomagot nyújtott be a DK az Országgyűlésben - Százezer forintos egyszeri juttatást követelünk az embereknek!

 

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatón részletezte a Demokratikus Koalíció inflációt ellensúlyozó javaslatcsomagjának részleteit.

 

A DK politikusa úgy fogalmazott: „Kevesebb mint két hónappal az április választások után mára kristálytisztán látszik, hogy Orbán Viktor törvénytelen kormánya soha nem látott megszorításcunamit zúdít a magyar emberek nyakába. Ezért a Demokratikus Koalíció múlt pénteken egy négy pontból álló, inflációt ellensúlyozó javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek. Erről a 4 intézkedésről a DK külön-külön is beszélni fog a következő napokban. Az ÁFA-csökkentésről Dávid Ferenc kollégám fog külön sajtótájékoztatót tartani, én ma arról fogok beszélni, hogy miért kell legalább 100 ezer forintos egyszeri kompenzációt adni a legnagyobb bajban lévőknek” – fejtette ki az Országgyűlés alelnöke.

 

Oláh Lajos kijelentette: a Demokratikus Koalíció nem kér a törvénytelen kormány adóemeléseiből és megszorításaiból, ezért az infláció ellensúlyozását célzó javaslatcsomagunk egyik pontjaként arra szólítjuk fel a kormányt, hogy juttasson egyszeri, minimum 100 ezer forintos kárpótlást minden gyereket nevelő családnak, az átlagnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak, az átlagjövedelemnél rosszabbul kereső közalkalmazottaknak és a súlyos fogyatékkal élőknek. „Ezek a társadalmi csoportok azok, amelyek elsőként érzik a saját bőrükön a kormány történelmi megszorításait, nekik nem újabb adókra, dráguló élelmiszerárakra, elszabaduló törlesztőrészletekre, megfizethetetlen telefonszámlákra, hanem segítségre van szükségük. Itt az ideje, hogy Orbán törvénytelen kormánya a bajban lévő magyar emberek oldalára álljon” – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

 

Hozzátette: a DK inflációt ellensúlyozó határozatcsomagjának egyik fő elemeként nem vár el mást Orbán Viktortól, minthogy kövesse a környező országok példáját, vegye észre, hogy ő az egyetlen kormányfő a térségben, aki a rekordütemű infláció közepette nemhogy a magyar családok oldalára állna, hanem megszorításokat jelent be. „A szlovák és a román kormány már megmutatta, hogyan lehet segíteni az anyagi ellehetetlenülés szélén állókon, itt az ideje, hogy Orbán is egyértelmű választ adjon, a megszorítások vagy a magyar emberek fontosabbak a számára” – magyarázta Oláh, elismételve: a DK azt javasolja, hogy a kormány azonnal juttasson egyszeri, minimum 100 ezer forintos kárpótlást minden gyermeket nevelő családnak, az átlagnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak, az átlagjövedelemnél rosszabbul kereső közalkalmazottaknak és a súlyos fogyatékkal élőknek.

RSS
Kapcsolódó politikusok