Barion Pixel
Rónai Sándor: Kérdezzük Rogán Antalt - folytatják-e az újságírók, politikusok lehallgatását?

Rónai Sándor: Kérdezzük Rogán Antalt - folytatják-e az újságírók, politikusok lehallgatását?

2022.05.28.

Rónai Sándor: Kérdezzük Rogán Antalt - folytatják-e az újságírók, politikusok lehallgatását?

 

Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője sajtótájékoztató keretében emlékeztetett: nagyjából két héttel ezelőtt ismertette Orbán Viktor új miniszterei névsorát.

 

„Rogán Antal, mint régi bevált fideszes elvtárs természetesen helyet kapott a listában, sőt, új profillal is bővült a portfóliója. Hozzá került ugyanis a polgári nemzetbiztonsági szolgálat felügyelete is. Hogy mi ennek az oka, végső soron nem nehéz kikövetkeztetni, ha visszagondolunk az úgynevezett Pegazus-botrányra. Márpedig a Pegasus nevű izraeli kémszoftverrel történt kormányzati visszaéléseket vizsgáló uniós bizottság bő egy hónappal ezelőtt alakult meg, én pedig ennek első alelnökeként garantálom, hogy ne merüljön feledésbe az ügy. Korábban már kezdeményeztem is Varga Judit és Völner Pál meghallgatását is a megfigyelési botrány ügyében.” – foglalta össze a politikus, hozzátéve, a bizottság elfogadta továbbá azt a javaslatot is, hogy a tagok jöjjenek Magyarországra, és itt folytassanak vizsgálatokat személyesen.

 

Rónai Sándor a Pegazus-bizottság első alelnökeként és a Demokratikus Koalíció EP-képviselőjeként kérdésekkel fordult Rogán Antalhoz: folytatja-e a Rogán az újságírók, politikusok megfigyelését?

 

„Használják-e a Pegasust? Számíthatunk-e hasonló kémszoftverek beszerzésére? Mi indokolta ezt az átcsoportosítást? Mit tud Rogán Antal? Miért adta át Varga Judit a hivatali vesztegetéssel és más bűnügyekkel gyanúsított Völner Pálnak, a megfigyelések engedélyezését? Meghallgatták-e Varga Judit igazságügyi minisztert, ezáltal a Pegazus-ügy első számú felelősét meghallgatták-e Pegazus-ügyben? Ezekre a kérdésekre várom a választ, és csak, hogy egyértelmű legyek, leszögezem: nem fogjuk hagyni, hogy a törvénytelen Orbán-kormány elhallgassa ezt a világméretű botrányt.” – sorolta a politikus.

 

Rónai arra is kitért, hogy Rogán Antal a rábízott titkosszolgálatokkal kapcsolatban már kifejtette, mit tart ő nemzetbiztonsági kockázatnak.

 

„Ha valaki Magyarország érdekeit sérti, az Magyarország nemzetbiztonságát sérti. Ha valaki be akarja sodorni Magyarországot a háborúba és dezinformációt terjeszt, akkor nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Ha valaki Magyarország energiabiztonságát veszélyezteti, akkor az nemzetbiztonsági kockázatot rejt.” – idézte Rogán Antal szavait a DK-s képviselő.

 

„Ezek tükrében érdekelne Rogán Antal magyarázata, hogyan lehetséges, hogy a magyar kormány magyar állampolgárok ellen vetett be egy olyan eszközt, amit terroristák ellen fejlesztettek ki? És hogyan lehetséges, hogy a magyar kormányból a mai napig senki sem vállalta a felelősséget a törvénytelenségekért, miközben Európa más országaiban súlyos következményei voltak a megfigyeléseknek?” – zárta a sajtótájékoztatót az EP-képviselő, hangsúlyozva, ezekre a kérdésekre is várják a válaszokat!

RSS
Kapcsolódó politikusok