Barion Pixel
Kálmán Olga: reagálás Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfón elhangzott bejelentéseire

Kálmán Olga: reagálás Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfón elhangzott bejelentéseire

2022.05.26.

Kálmán Olga: reagálás Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Kormányinfón elhangzott bejelentéseire

 

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője sajtótájékoztató keretében reagált a kormányinfóra. Úgy fogalmazott: Nincs több találgatás, Gulyás Gergely és Nagy Márton mai kormányinfója megerősítette, hogy a Fidesz megszorító intézkedéseket vezet be.

 

“A kormány újabb különadókat vet ki, amelyeket végül természetesen az emberek fogják megfizetni. Az életünk számos részét fogja drágábbá tenni a Fidesz: növekedni fognak a banki díjak és költségek, növekedni fognak a biztosítási díjak, drágábbak lesznek a gyógyszerek és drágább lesz a repülés is. Nevezzük nevén, ez egy megszorító csomag, elkezdődött a Fidesz által eddig kézzel-lábbal cáfolt kormányzati megszorítás.” - magyarázta a politikus.

 

Kálmán Olga kijelentette, a Demokratikus Koalíció felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja a Fidesz megszorító csomagját.

 

“Nem elég, hogy a törvénytelen kormány miatt történelmi mélységben van a forint és évtizedek óta nem látott csúcson az infláció, az újabb megszorító csomag újabb drágulást fog eredményezni. A DK elutasítja, hogy a törvénytelen kormány az emberekkel fizettesse meg elhibázott gazdaságpolitikája költségeit. A DK szerint Orbán Viktor és a Fidesz hibái miatt Orbán Viktornak és a Fidesznek kellene fizetnie, nem a magyar embereknek. Nem támogatjuk, hogy drágább legyen a bankolás és minden biztosítás, nem támogatjuk a gyógyszerárak emelését és nem támogatjuk a repülést érintő áremeléseket sem.” - foglalta össze a képviselő, kiemelve, a Fidesz megszorító intézkedései nyomán márpedig pontosan ez fog történni.

 

Kálmán Olga úgy folytatta, ha lenne igazság ma Magyarországon, akkor ennek a válságnak a költségeit a válság okozói fizetnék.

 

“Nem kell messzebb menni Orbán Viktornál és a Fidesz oligarcháinál. Szeretném rögzíteni: a törvénytelen Orbán-kormány láthatóan nem az ország leggazdagabb oligarchájával, Mészáros Lőrinccel, nem a miniszterelnök milliárdos vejével, Tiborcz Istvánnal, és nem a Fidesz milliárdos elitjével akarja kifizettetni a válság költségeit, hanem a magyarokkal. Nem, a kormány szerint náluk nincs extraprofit, és nem nekik kell most fizetniük, hanem a magyar embereknek és a családoknak. A DK szerint ez elfogadhatatlan.” - fűzte hozzá a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok