Barion Pixel
dr. Konczer Erik: Orbán beismerte, hogy a rossz kormányzása miatt megszorítások lesznek

dr. Konczer Erik: Orbán beismerte, hogy a rossz kormányzása miatt megszorítások lesznek

2022.04.01.

dr. Konczer Erik: Orbán beismerte, hogy a rossz kormányzása miatt megszorítások lesznek

 

Dr. Konczer Erik, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: miután Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli propagandainterjújában felmondta az összes kormányzati hazugságot, 12 év után először igazat is mondott a magyar miniszterelnök.

„Orbán beismerte, ha a Fidesz marad kormányon, akkor jelentős és mély gazdasági válságba fog sodródni az ország, megszorítások fognak jönni és rövid időn belül akár komoly élelmiszerhiány is kialakulhat a boltok polcain.” – mutatott rá a politikus.

Dr. Konczer Erik közölte, a Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor ma reggeli interjúja egy komplett beismerő vallomással ér fel.

Bebizonyosodott, ha a Fidesz marad kormányon, megszorítások várnak a magyar emberekre. Az, hogy Orbán gazdasági válságot vizionál, egyértelmű jele annak, amit a Demokratikus Koalíció már hetek óta állít. A választások előtti osztogatásokat a fideszes fosztogatások követhetik majd, ha most vasárnap nem váltjuk le Orbánék velejéig romlott rendszerét. A magyar miniszterelnök ma reggeli szavai egyben azt is alátámasztják, hogy 12 év kormányzás után a Fidesz elfuserált gazdaságpolitikája, a rekordtempóban emelkedő árak, az ingatag lábakon álló forint együttesen lökték a szakadék szélére az országot. Ezért mostanra már ők sem tagadhatják, ha a Fidesz-kormány marad hatalmon az egész ország gazdasága kártyavárként fog összeomlani és megszorítások következhetnek.” – magyarázta a DK jelöltje, kiemelve, a DK szerint mostanra világos: vasárnap, aki Orbánra szavaz, az a megszorításokra szavaz, míg aki az egységes ellenzék közös listáját és közös jelöltjeit, Tatabányán és környékén engem támogat, az a stabil gazdaságra, a magyar családok megmentésére, az infláció megállítására és az erős és kiszámítható euró bevezetésére szavaz.

Konczer úgy fogalmazott, a miniszterelnök őszinte beismerése ugyan annak a fényében meglepő, hogy Orbán Viktor nem szokott igazat mondani, de nem érthette váratlanul azoknak a magyar családoknak a százezreit, akik az elmúlt hónapokban már nap mint nap a saját bőrükön érezték a rekordmértékű inflációt, a 400-as határt is átlépő euróérfolyamot és az egyre kevésbé versenyképes fizetéseket és nyugdíjakat.

Orbán azzal, hogy válságot vizionál, beismeri, hogy a kormányzása végére összeomlott a gazdaságpolitikája.” – fűzte hozzá végezetül a DK jelöltje.

RSS
Kapcsolódó politikusok