Barion Pixel
Dr. Konczer Erik: Az Orbán-kormány brutális áremeléssel tenné tönkre a húsvétot - Csak a kormányváltás akadályozhatja meg ezt

Dr. Konczer Erik: Az Orbán-kormány brutális áremeléssel tenné tönkre a húsvétot - Csak a kormányváltás akadályozhatja meg ezt

2022.03.28.

Dr. Konczer Erik: Az Orbán-kormány brutális áremeléssel tenné tönkre a húsvétot - Csak a kormányváltás akadályozhatja meg ezt

 

Dr. Konczer Erik a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, hogy a Fidesz-kormány, bár álságosan igyekszik elhitetni, hogy a magyar emberek érdekeit képviseli, igazából azonban ez köszönőviszonyban sincs a valósággal.

„Az elmúlt tizenkét évben az ország jelentősen leszakadt Európától, az emberek helyzete évről évre kilátástalanabb lett. Ez az elszegényedés, párhuzamosan a hajmeresztő áremelkedéssel az elmúlt pár hónapban riasztóan felgyorsult és még mindig nem vagyunk a végén: a Magyar Nemzeti Bank elemzői szerint a parlamenti választás után az infláció megugrását hozza magával az élelmiszer- és benzinárstop vége. Magyarul kimondva a következő hónapokban évtizedes negatív rekordok dőlhetnek meg.” – foglalta össze a politikus.

Dr. Konczer Erik Demokratikus Koalíció nevében figyelmeztetett: az Orbán-kormány brutális áremeléssel tenné tönkre a húsvétot, ezt pedig csakis és kizárólag a kormányváltás akadályozhatja meg.

„Az Orbán-kormány óriási szégyene, hogy miközben a fideszes döbrögik a vadászkastélyaikban híznak az emberektől ellopott pénzen, a magyarok húsvét előtt ott tartanak, hogy a sonka is, a kalács is, és a tojás is luxuscikk, és azt is háromszor meg kell gondolni, hogy a nagymamához el tudnak-e utazni autóval, mert vagy nincs benzin, vagy rettenetesen drága. Április 3-án nem más a tét, minthogy az ország és lakói kiszabadulnak-e a Fidesz-kormány elnyomó, zsarnoki uralma alól. Nemet kell mondani a lopásra, nemet kell mondani arra, hogy mi legyünk Európa szegényháza. Az új kormány kiszámítható, stabil gazdasággal, és az euró mihamarabbi bevezetésével fogja helyreállítani azt, amit a Fidesz-kormány pusztított az elmúlt években.” – magyarázta a politikus.

Dr. Konczer Erik hozzátette, Orbánék előszeretettel hazudnak és két kézzel formázzák azt az alternatív valóságot, amit a köztévén keresztül igyekeznek elhitetni az emberekkel.

„Csak azt felejtik el, hogy a magyarok pontosan tudják, hogy mi az, ami tegnap még ennyibe került, ma pedig már súlyosan megdrágult. Még a Matolcsy vezette jegybank elemzői is figyelmeztetnek: a legdrasztikusabban az idén az üzemanyagok és a nem feldolgozott élelmiszerek ára emelkedik: az üzemanyagoknál éves átlagban 14-28 százalékos drágulást várnak. Az pedig egyértelmű, hogy ez a drágaság minden területen vissza fog köszönni, az élelmiszeráraknál, a szolgáltatásoknál, miközben a magyar bérek valahol hátul kullognak, mi pedig állunk és nézzük, hogy Orbánéknak köszönhetően, már Románia gazdasága is beelőz minket.” – jelentette ki végezetül a DK-s jelölt.

RSS
Kapcsolódó politikusok