Egységben Magyarországért: a rekordtempójú infláció egyenes következménye a Fidesz csődöt mondó gazdaságpolitikájának – a kormányváltást követően meg kell állítani a magyar embereket megélhetési válságba taszító drágulást

2022.03.22.

Jánosi-Lesi Ágota, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje az Egységben Magyarországért sajtótájékoztatóján emlékeztetett, gyakorlatilag nem telik el úgy nap, hogy ne kerülnének elő megdöbbentőbbnél megdöbbentőbb inflációs számok.

„Tegnapra például az derült ki, hogy az építőiparban 20, helyenként 30%-os áremelkedést lehet tapasztalni. Egyszerre emelkednek rekordmértékben az anyag- és a munkaköltségek is. Ennek eredményeként a magyar építőiparban soha nem látott állapotok alakulhatnak ki a következő hetekben, miközben egyre több magyar család kénytelen a régóta tervezett felújításokat, vagy építkezéseket elhalasztani, ugyanis a mostani árak mellett ezek megfizethetetlenné váltak.” – foglalta össze a politikus.

Jánosi-Lesi Ágota kijelentette, az Egységben Magyarországért pártjai szerint egyértelmű: a gazdaság egészén átívelő, így az építőiparban is taroló drágulás egyenes következménye Orbán Viktorék elhibázott gazdaságpolitikájának.

„A Fidesz-kormány ezt bármennyire is próbálja tagadni, a történelmi drágulás elsőszámú felelőse az a kabinet, amelyik az elmúlt hetekben megpróbált viccet csinálni abból, hogy az euró árfolyama megjárta a 400 forintot is. A gyenge lábakon álló forint mellett nem csoda, hogy követhetetlenül nő többek között a festék, a tégla vagy a hőszigetelő anyagok költsége is. Ám mindez a kormányt nem zavarja, a fideszes potentátok továbbra sem hajlandóak beismerni, hogy a magyar infláció tempója Európában is párját ritkítja.” – magyarázta a DK jelöltje. Hozzátette, az Egységben Magyarországért pártjai szerint a kormányváltást követően ezért lesz az új kormány feladata az országot felkészíteni az euró bevezetésére.

„Az ágazatokon átívelő infláció példája ugyanis jól mutatja, hogy a magyar emberek érdeke ma az, hogy egy erős és stabil fizetőeszközük legyen, ami kiszámíthatóvá teszi a megélhetést és a vállalkozói létet is, nem fenyegeti teljes iparágak összeomlását és régóta tervezett, szükséges kiadások költségei sem nőhetnek többszörösükre néhány hét alatt.” – mondta zárásként Jánosi-Lesi Ágota.