Barion Pixel
Oláh Lajos a főigazgató meghívására látogatást tett a Péterfy utcai Kórházban

Oláh Lajos a főigazgató meghívására látogatást tett a Péterfy utcai Kórházban

2022.02.08.

Oláh Lajos a főigazgató meghívására látogatást tett a Péterfy utcai Kórházban

 

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje, aki jelenleg is Erzsébetváros képviselője, a Péterfy Sándor utcai kórházba tett látogatása után adott sajtótájékoztatót kedden. Elmondta, hosszú hetek egyeztetése után ma délelőtt sikerült bejutnia a Péterfy utcai kórházba, ahol az intézmény orvosigazgatójával egyeztetett, aki körbevezette az intézményben, ám a koronavírusos betegeket ápoló részlegre többszöri kérésre sem engedte be a politikust.

„Mindez pár nappal azután történt, hogy a Fővárosi Törvényszék kimondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma jogtalanul utasította ki a sajtót a kórházakból. Ám Orbán Viktorék ahelyett, hogy tiszteletben tartották volna a bírósági döntést, rá pár nappal újabb törvénymódosítással írták ezt felül. Hiába hivatkoztam főigazgató asszony jelenlétében én is a bírósági döntésre, ő a kormányzati utasítás fényében a választókerület országgyűlési képviselőjeként sem engedett be a kórház covid-osztályára.” – magyarázta a DK politikusa.

Oláh Lajos kijelentette: a Demokratikus Koalíció nevetségesnek gondolja, hogy egy országgyűlési képviselőnek levélben kell könyörögnie, hogy bemehessen egy kórházba, amely ráadásul a saját választókerületében van.

„Azt pedig egyenesen felháborítónak tartjuk, hogy a magyar kormány bírósági döntéseket semmibe véve nem engedi be lassan két éve a magyar kórházakba a független sajtó munkatársait, így továbbra sem kaphatunk objektív képet a covid-osztályokon uralkodó állapotokról. Orbánék megmagyarázhatatlan titkolózása, a sajtó ellenségként kezelése egyedülálló Európában. Amíg minden környező országban azt láthattuk, hogy a kórházak partnerként kezelték a sajtó munkatársait, itthon kormányzati nyomásra ellehetetlenítik a lakosság tájékoztatását, csökkentik a járványügyi intézkedésekbe vetett bizalmat. Azt a bizalmat, amely a kormány katasztrofális járványkezelése, elhibázott döntései és a rekordmagas lakosságarányos halálozás után egyébként is alacsony.” – emelte ki a képviselő.

Oláh Lajos arra is kitért, hogy a Péterfy utcai kórházban tapasztalt állapotok egyébként is elszomorítóak voltak.

„Annak a kórháznak a bejáratánál állunk, amely egy hónapja még azzal került be a hírekbe, hogy egy külsős céggel biztosított személyzetet a műtétekhez, mert képtelen volt saját dolgozóinak szerződését meghosszabbítani, veszélybe sodorva ezzel előre betervezett műtétek sorát. A Péterfy utcai kórház állapota az Orbán-kormány 12 éves egészségügyi rombolásának nyomasztó örökségéül szolgál. Omladozó vakolatot, üzemen kívül lévő lifteket, rossz állapotban lévő kórházi szobákat, túlterhelt orvosokat és ápolókat láttam rövid benntartózkodásom idején.” – emlékeztetett a politikus.

RSS
Kapcsolódó politikusok