Barion Pixel
Konczer Erik: Orbánék semmibe veszik 6500 ember akaratát és megakadályozzák, hogy népszavazáson lehessen dönteni a tatai Öreg-tó kapcsán – az április választáson az Öreg-tó jövője is a tét
Konczer Erik: Orbánék semmibe veszik 6500 ember akaratát és megakadályozzák, hogy népszavazáson lehessen dönteni a tatai Öreg-tó kapcsán – az április választáson az Öreg-tó jövője is a tét 2022.02.06.

Konczer Erik: Orbánék semmibe veszik 6500 ember akaratát és megakadályozzák, hogy népszavazáson lehessen dönteni a tatai Öreg-tó kapcsán – az április választáson az Öreg-tó jövője is a tét

 

 

Konczer Erik, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet rá, ahogyan az elmúlt lassan két évben arra számtalan példát láttunk, Orbán Viktor rendszere a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet is csak a saját alantas politikai érdekeinek érvényesítésére használja.

 

„Ez a helyzet a tatai Öreg-tó kapcsán is. 2020 januárja óta ismert, hogy a kormány és Tata fideszes vezetése a tatai polgárok megkérdezése nélkül akar luxusszállodát építtetni az Öreg-tó partjára, amivel veszélyeztetné a tó élővilágát, ráadásul az eddig körbesétálható tópart egy jelentős része is a gigaberuházás áldozatául esne. Az elmúlt hónapokban hiába gyűlt össze 6500-nál is több aláírás, Orbánék a veszélyhelyzetre hivatkozva akadályozzák meg, hogy a tataiak dönthessenek a városuk és a tatai tó élővilágát befolyásoló építkezés kapcsán, miközben a kormány gyűlöletkeltő népszavazására minden további nélkül sor kerülhet április 3-án.” – ismertette a DK politikusa.

 

Konczer Erik kijelentette, a Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Orbánék hosszú évek óta nem hallgatják meg a tisztességes tatai polgárokat és az Öreg-tó sorsáról szóló népszavazást is hónapok óta akadályozzák.

 

„A DK szerint egyértelmű: Orbán Viktornak és helytartóinak fontosabbak a kiváltságos kevesek érdekeit szolgáló felesleges luxusberuházások, mint az Öreg-tó élővilágának megvédése, vagy a tatai lakosok akaratának figyelembevétele. Orbánék azért akadályozzák a helyi népszavazás kiírását, mert pontosan tudják, hogy a tatai polgárok nem kérnek a Mészáros Lőrinc és köreit kiszolgáló luxusszállodából, ők továbbra is szeretnének hétvégente a tó partján sétálni és az ország legrégebbi halastavának élővilágát is szeretnék megóvni. Komárom-Esztergom megye 1-es számú választókörzetének országgyűlési képviselőjelöltjeként számomra világos, hogy a tatai tó jövőjéről nem Orbánnak és Mészárosnak, hanem a tataiaknak kell dönteniük. Ezért kell április 3-án Orbán gonosz, a kiváltságos kevesek érdekeit szolgáló kormányát leváltanunk és mihamarabb lehetővé tenni, hogy népszavazáson születhessen döntés az Öreg-tó jövőjéről.” – foglalta össze a képviselőjelölt.

 

Konczer Erik rámutatott, ha Orbán kormánya marad, az Öreg-tó sorsa is megpecsételődhet.

 

„Hosszú idő óta figyeljük, hogy Orbánék mindent vittek, ami mozdítható, de most már az is kell nekik, ami nem. Ezért lopják el a fél Balatont, ezért végeztek megbocsáthatatlan természetpusztítást a Fertő-tónál, és most ezért próbálják meg felesleges luxusberuházással tönkretenni a tatai Öreg-tó környékét is.” – magyarázta a politikus, hangsúlyozva, ahogyan nem számított Orbánéknak a Balatonon szabadstrandra vágyók véleménye, ahogyan semmibe vették a Fertő-tavi cölöpházak tulajdonosait, úgy hallgattatják most el a tatai polgárokat is.

 

„A város fideszes polgármestere és Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő pedig ehhez csendben asszisztál.”- fűzte hozzá zárásként a DK jelöltje.

RSS
Kapcsolódó politikusok