Barkóczi Balázs: Soha nem volt még ilyen drága a karácsony

2021.12.13.

Barkóczi Balázs: Soha nem volt még ilyen drága a karácsony

Soha nem volt még ilyen drága a fenyőfa, a hatalmas infláció miatt többe kerül a karácsonyi vacsora, a halászlé, a bejgli, a szaloncukor, és a drágulás miatt ajándékokra is több pénzt kell szánnia annak, aki megteheti.

A magas benzinár is növeli az árakat, a vírus miatt a külföldről érkező áruknál, elsősorban műszaki ellátási és szállítási láncoknál is lehet fennakadás. Érzékelhető, hogy az emberek morognak a közértekben és bevásárlóközpontokban, mert alig tesznek valamit a kosarukba és máris tízezer forintnál járnak. Ha valaki sütni akar, vagy gyümölcsöt enne, szintén úgy kell kalkulálnia, hogy mélyebben kell belenyúlni a pénztárcába.

A DK szerint Orbán Viktor és Matolcsy György közös felelőssége az árak elszabadulása, hogy a szeretet ünnepén sokaknak a lemondás, a bosszúság és a szomorúság jut osztályrészül. Soha nem volt még ilyen drága a karácsony. Az új, demokrata kormánynak az euró bevezetésével, a gazdaság stabilizálásával és felelős pénzügypolitikával kell megfékeznie az inflációt.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője, az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje a XV. kerületben és Újpesten