Barion Pixel
Oláh Lajos: A Völner-gate egyik főszereplője, dr. Schadl György a VII. kerületieket is megkárosíthatta

Oláh Lajos: A Völner-gate egyik főszereplője, dr. Schadl György a VII. kerületieket is megkárosíthatta

2021.12.11.

Oláh Lajos: A Völner-gate egyik főszereplője, dr. Schadl György a VII. kerületieket is megkárosíthatta

 

Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján emlékeztetett az elmúlt évtized legmagasabbra csapó korrupciós botrányának, a Völner-gate újabb fejezetére: a dr. Schadl Györgyhöz, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatott elnökéhez kapcsolódó ingatlanmutyikra.

A DK VI. és VII. kerületi országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet: arról a Schadl Györgyről van szó, aki alkalmanként 2 és 5 millió forint közötti kenőpénzt adott ál Völner Pálnak, az igazságügyi minisztérium héten megbukott államtitkárának, hogy az ő kedvében járjon el. Ez a Schadl György a VII. kerületben is gyanús körülmények között tett szert több százmillió forintot érő ingatlanportfólióra az előző fideszes kerületvezetés regnálása idején – mondta Oláh Lajos.

A Demokratikus Koalíció politikusa elmondta: az elmúlt évek legmagasabb rangú politikai vezéráldozatát követelő korrupciós botrányában további vizsgálat és nyomozás szükséges. A DK ezért azt követeli, hogy a letartóztatott Schadl György ügyében indított vizsgálatok a VII. kerületi ingatlanokra is terjedjenek ki. „Tudnunk kell hogyan juthatott a korábbi fideszes kerületi vezetés idején 8 lakáshoz is Schadl György. Miért döntött a fideszes vezetésű Pénzügyi bizottság zárt ülésen az önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok értékesítéséről? Mennyire volt véletlen, hogy Schadl György volt az egyedüli ajánlattévő, aki pontosan kikiáltási áron tudta mind a nyolc ingatlant megvásárolni? Próbálta-e Schadl ebben az esetben is megvesztegetni a fideszes döntéshozókat, ahogyan ezt Völner Pál esetében számtalanszor tette? A DK szerint a VII. kerületi lakosok is megérdemlik, hogy tisztán lássanak, őket mekkora kár érte, amikor Schadl György különös körülmények között ingatlanportfóliót vásárolt a korábbi fideszes kerületvezetés közvetlen jóváhagyásával” – fogalmazott a DK terézvárosi és erzsébetvárosi képviselője. Oláh hozzátette: egészen megdöbbentő, hogy az a Schadl György, aki a Végrehajtói Kar elnökeként számos család kilakoltatásáról és utcára küldéséről intézkedett, a VII. kerületben 8 ingatlanból álló ingatlanportfóliót vásárolt a saját és a felesége nevére. A Schadl által megvásárolt ingatlanok összértéke meghaladja a 200 millió forintot is, köztük egyebek mellett Budapest legfelkapottabb részein vásárolt lakásokkal – mondta, majd elismételte: a Demokratikus Koalíció ezért tartja elengedhetetlennek, hogy a rendőrségi nyomozás terjedjen ki Schadl György VII. kerületi ingatlanportfóliójára is.

RSS
Kapcsolódó politikusok