Rónai Sándor: Orbánék valójában a rászorulók, nem a klímakatasztrófa ellen folytatnak küzdelmet

2021.11.12.

Miközben Orbán Viktor hetek óta a rászorulókat félti a klímaváltozás elleni részvételtől, ismét kiderült: a miniszterelnök képmutató módon hazudik. A kormány legfrissebb energiatakarékossági pályázata ugyanis mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy a valóban rászorulókon segítsen és érdemben csökkentse a magyarok károsanyag-kibocsátását. Orbánék a klímaváltozás kapcsán sem csinálnak mást, mint amit eddig megszoktunk tőlük: hazudnak és elhallgatják a magyar energiatakarékosság drámai adatait, cserben hagyják a rászorulókat, míg Orbán Ráhelék és NER egyéb milliárdosainak luxusmedencéinek fűtését serényen ösztönzik.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy azonnal fejezze be a trükközését. A DK meggyőződése szerint mind a klímakatasztrófa és az energiaszegénység elleni küzdelem felelősebb hozzáállást követelne, mint Orbánék az elmúlt hetekben bemutatott propagandaköntösbe bújtatott ámokfutásukkal ezt mutatták. Egyértelmű, hogy a valódi megoldás az energiapazarlás csökkentésére a korszerűtlen állapotú panel- és társasházak felújítása lenne. A DK ezért szorgalmazza a panelprogram újraindítását és annak kiterjesztését. 2022 után végre olyan kormányra van szüksége az országnak, amely egyszerre védi meg a magyarok pénztárcáját és a környezetünket is az energiapazarlás csökkentésével.

Rónai Sándor
A DK EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja