Barion Pixel
Szaniszló Sándor: Még az elkerülhetetlen minimálbér-emelésből is önkormányzatok elleni háborút csinál a kormány
Szaniszló Sándor: Még az elkerülhetetlen minimálbér-emelésből is önkormányzatok elleni háborút csinál a kormány 2021.10.21.

Szaniszló Sándor: Még az elkerülhetetlen minimálbér-emelésből is önkormányzatok elleni háborút csinál a kormány

 

A Világgazdaság szerint az Orbán-kormány úgy készül megemelni a minimálbért, hogy közben elengedi a vállalkozások iparűzési adóját, ami az önkormányzatok fő bevételi forrása. Az Orbán-kormány tehát ismét nem ad semmit, és úgy hajtja végre a vitathatatlanul szükséges minimálbér-emelést, hogy közben az önkormányzatokkal fizetteti meg ennek a költségét. 

A Demokratikus Koalíció XVIII. kerületi polgármestereként szükségesnek, sőt elkerülhetetlennek tartom a minimálbér-emelést, de felháborító, hogy ezt is az önkormányzatokkal akarják kifizettetni. Ez a kormány láthatóan csak úgy ad, ha közben kétszerannyit elvehet, és folytathatja a kicsinyes bosszúpolitikát az ellenzéki önkormányzatok ellen. A DK szerint az önkormányzatok elleni háború helyett inkább a munkát terhelő adókat kellene csökkenteni! Ne az önkormányzatok és a vállalkozások zsebében turkáljanak, hanem csökkentsék a világszinten is az egyik legmagasabb munkát terhelő adót!

Szaniszló Sándor, a XVIII. kerület DK-s polgármestere 

RSS
Kapcsolódó politikusok