Barion Pixel
Friss közvélemény-kutatás: Dobrev Klárának van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort

Friss közvélemény-kutatás: Dobrev Klárának van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort

2021.10.11.

Friss közvélemény-kutatás: Dobrev Klárának van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort Rónai Sándor, a DK EP-képviselője, valamint Dobrev Klára szóvivője hétfőn sajtótájékoztató keretében hívta fel a figyelmet, arra, hogy újabb tények erősítették meg, hogy az első forduló győztesének, Dobrev Klárának van a legnagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort. 

 

„A Závecz Research friss kutatása szerint Márki-Zay Pétert csak minden negyedik választó tartja alkalmasnak Orbán Viktor legyőzésére, míg Dobrev Klárára a választók harmada gondol Orbán legyőzőjeként. A kutatásból az is kiderül, hogy Dobrev Klára jóval több ellenzéki és aktív bizonytalant, tehát a választásokon végül várhatóan résztvevő választót állíthat maga mögé.” – foglalta össze a szóvivő. 

 

Rónai Sándor bejelentette, a Demokratikus Koalíció mindenkit arra kér, hogy a kormányváltás érdekében szavazzanak a legesélyesebb jelöltre, aki a vidéket és a bizonytalanokat is meg tudja szólítani, szavazzanak Dobrev Klárára. 

 

„A Závecz Research kutatása megerősíti azt, amit az első forduló eredményében is láttunk, az összes miniszterelnök-jelölt közül csak Dobrev Klára képes megszólítani a vidéket, márpedig, mint minden választás, a 2022-es is vidéken fog eldőlni, nem Budapesten.” – magyarázta a politikus. 

 

Rónai emlékeztetőül megjegyezte, az első fordulóban Dobrev Klára győzött mind a 19 magyar megyében, és ő nyert a 106 választókörzet mintegy négyötödében is. 

 

„Aki tehát racionális alapon hozza meg a döntését a második fordulóban, az továbbra is Dobrev Klárára szavaz, hiszen ő a legesélyesebb arra, hogy 2022-ben legyőzze Orbán Viktort.” – hangsúlyozta Rónai.  

RSS
Kapcsolódó politikusok