Barion Pixel
Kálmán Olga kiderítette: raktárban porosodnak a közpénzből vásárolt covid-tesztek

Kálmán Olga kiderítette: raktárban porosodnak a közpénzből vásárolt covid-tesztek

2021.09.17.

Kálmán Olga kiderítette: raktárban porosodnak a közpénzből vásárolt covid-tesztek

 

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje pénteki sajtótájékoztatóját azzal kezdte, hogy a Fidesz-kormány rettenetesen szeret mutyizni és sumákolni. 

 

„Ők azok, akik még egy világjárványból is képesek voltak hasznot húzni, emlékezzünk csak vissza Szijjártó Péter esetére a túlárazott lélegeztetőgépekkel. De még tavaly én magam is beszámoltam arról, hogy közérdekű adatigényléssel fordultam az Állami Egészségügyi Ellátó Központhoz, amelyben arról érdeklődtem, hogy mennyi koronavírus tesztet kaptak a Külügyminisztériumtól, és ezekből kinek, mennyit és hova osztottak ki. A válaszból pedig kiderült, közel másfél millió teszttel nem tudnak elszámolni. Ez azért érthető módon felkeltette az érdeklődésemet, így kénytelen voltam jogi úton tovább menni az ügyben, így bepereltem az Országos Kórházi Főigazgatóságot.” – foglalta össze a politikus, hozzátéve, ennek eredményeként pedig kiderült, hogy az elszámolásból hiányzó majdnem másfélmillió teszt egy raktárban porosodik. 

 

Kálmán Olga kijelentette, a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltjeként az ellenzéki előválasztáson, elképesztőnek tartja, hogy miközben az egyre nehezebb körülmények között élő magyarokkal nyakra főre fizettetik ki a majd’ 20 ezer forintos tesztet, akár műtétre, akár fogorvoshoz kell menniük, vagy legyen szó akár utazásról is, addig közel másfél millió teszt ott van bezárva, egy raktárban kihasználatlanul. 

 

„A Demokratikus Koalíció a koronavírus-járvány első hullámának megjelenése óta követeli a tömeges tesztelést, ami erősen indokolt lett volna – hogy mást ne mondjak – most, a szeptemberi iskolakezdés előtt is. Orbánék azonban nem akarnak felelősségteljesen viselkedni, nem akarják megóvni a magyarok egészségét. Mi, európai magyarok ezért is fogjuk 2022-ben leváltani ezt a rendszert, és Dobrev Klára vezetésével felállítani egy felelősségteljes kormányt!” – közölte a DK jelöltje. 

 

Kálmán Olga úgy fogalmazott, önmagában már az is felháborító, hogy a nyilvánvalóan közpénzből megvásárolt teszteket nem használnak fel, hanem ki tudja miért beteszik ezeket egy raktárba, majd ráfordítják a kulcsot, mintha soha többé nem lehetne máshonnan vásárolni, ha ez a készlet elfogy. 

 

„De az meg aztán különösen felháborító, hogy egy közérdekű adatigénylésre válaszolva ezt elfelejtik közölni, így a bírósághoz kellett fordulnom, hogy árulják el az igazságot. Erősen emlékeztet ez az eset egyébként engem a túlárazott, raktárakban pihenő lélegeztetőgépek esetére, amiket szintén a külügyminisztérium, azaz Szijjártó Péter szerzett be, és amik aztán három repülőgéppel utaztak el Mongóliába. Vagy épp a szintén drága kínai vakcinák esetére, amiket Magyarország megvásárolt, és mikor Orbánék nyakán maradt a készlet, elosztogatták. Úgy látszik, Magyarország ilyen nagyon gazdag, a kormányunk pedig ennyire nagyvonalú, hogy nyakló nélkül vásárolhatunk, majd osztogathatunk.” – sorolta a politikus, hangsúlyozva, kár, hogy ez messze nem fedi a valóságot. 

RSS
Kapcsolódó politikusok