Barion Pixel
Sebián-Petrovszki László: A NAV lezárta a nyomozást a közpénzből luxusitalokat vásárló Hegedűs Zsuzsa ügyében

Sebián-Petrovszki László: A NAV lezárta a nyomozást a közpénzből luxusitalokat vásárló Hegedűs Zsuzsa ügyében

2021.07.30.

Sebián-Petrovszki László: A NAV lezárta a nyomozást a közpénzből luxusitalokat vásárló Hegedűs Zsuzsa ügyében

 

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója sajtótájékoztatón idézte fel, hogy a DK pártigazgatójaként és országgyűlési képviselőjeként ősszel robbantotta a hírt, miszerint Hegedűs Zsuzsa, Orbán szegényügyi tanácsadója közpénzből vásárolt luxuspezsgőket és kozmetikumokat. 

 

„A DK még 2017-ben indított pert azért, hogy a nyilvánosságra hozhassuk, Hegedűs Zsuzsa hátrányos helyzetűekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott mire költi a havi nettó 920 ezer forintos tiszteletdíján felül neki juttatott havi átlag 136 ezer forintos reprezentációs összeget. Az ügyben a Kúria 2020. október elején hozott ítéletet, így a Miniszterelnöki Kabinetirodának végül csak ki kellett adnia a kért adatokat. Ezt követően mi feljelentést tettünk Hegedűs Zsuzsa ellen hűtlen kezelés miatt.” – foglalta össze a politikus. Arra is emlékeztetett, hogy az ügyészség nem nagyon akart nyomozni, így átpasszolták az ügyet a NAV-nak, akik Hegedűs Zsuzsa vagy az illetékes minisztérium helyett nekünk tették fel a kérdéseiket - most pedig ők is lezárták a nyomozást. Sebián-Petrovszki László kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy ennyire látványosan igyekeznek nem tudomást venni arról, ha egy Fidesz-közeli csókos csal, lop, hazudik. 

 

„Ők büntetlenül szórják a közpénzt, mert egy komplett intézményrendszer gondoskodik arról, hogy szükség esetén elsikálják az ügyet. Mi, európai magyarok viszont szeretnénk mindenkit időben értesíteni, hogy ennek záros határidőn belül vége lesz. A 2022-es kormányváltás után ugyanis minden egyes ellopott forint után nyomozást fogunk indítani, és garantáljuk, hogy közpénztolvajokat senki sem fogja megmenteni, Hegedűs Zsuzsának és társainak nem fog már falazni senki.” – mondta a pártigazgató.  

 

Sebián-Petrovszki arra is kitért, hogy az ősszel megszerzett számlákból tisztán látszik, hogy Hegedűs többek között egy üveg Gabbiano Chianti minőségi olasz vörösborért adott ki 35 990 Ft-ot, és négy alkalommal vásárolt Veuve Clicquot francia luxuspezsgőt, melynek darabja 14 990 forint volt.

 

„Ezekről azt állította, hogy nem magának vette, hanem ajándékba. Vásárolt ezen felül még 74 ezer forint értékben luxuskozmetikumokat és kétszer 16 ezer forintért virágkompozíciót is.  Hogy ezeket is ajándékba szánta-e, azt nem tudjuk, de az, hogy korábban arra hivatkozva nem akarták kiadni a számlákat, hogy azokból „következtetni lehet Hegedűs fogyasztási szokásaira”, több mint árulkodó és elgondolkodtató. Mint ahogy az is, ahogy az ügyészség és a NAV pingpongozott a feljelentésünkkel.” – magyarázta a politikus. Hozzátette, a NAV most lezárta az egész ügyet azzal az indoklással, hogy „a feljelentett cselekmény sem költségvetési csalást, sem más, a NAV nyomozó hatóságai hatáskörébe tartozó, vagy hatáskörön kívüli bűncselekményt nem valósít meg”. 

 

„Magyarul, nincs abban semmi különleges, hogy valaki közpénzből nyakalja a luxuspezsgőt. Legalábbis szerintük.” – tette hozzá zárásként a DK pártigazgatója.  

RSS
Kapcsolódó politikusok