Barkóczi Balázs: A GKI szerint újabb jelentős áremelkedések jöhetnek

2021.07.26.

Barkóczi Balázs: A GKI szerint újabb jelentős áremelkedések jöhetnek

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője és a párt képviselőjelöltje az őszi ellenzéki előválasztáson, hétfői sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy a  legfrissebb kutatása szerint folytatódik a soha nem látott mértékű áremelkedés Magyarországon.

“Hiába hónapok óta hazánkban a legmagasabb az infláció az egész EU-ban, hiába tart az áremelkedés már 8 éves csúcson, a kutatás szerint mindez zavartalanul folytatódik, még annál is drágább lesz minden, mint amennyibe most kerül. Ha valamiből, ebből biztosan elege van már az országnak, méghozzá pártpolitikai hovatartozástól függetlenül.” - foglalta össze a politikus.

Barkóczi Balázs kijelentette, Demokratikus Koalíció szerint elég volt az inflációból, a folyamatos áremelkedésből, a követhetetlen drágulásból!

“Elszomorító, hogy ebben az országban gyakorlatilag mindennek az ára folyamatosan emelkedik, csak a fizetésünk nem követi ezt a drágulást. A DK arra készül, hogy Dobrev Klára vezetésével 2022-ben nem csak az Orbán-kormányt fogjuk leváltani, hanem a gyenge forintot is, méghozzá az euró mielőbbi bevezetésével. Nyilvánvaló, hogy a Fidesz kudarcos gazdaságpolitikáját és a gyenge forintot ma a magyarok fizetik meg a bevásárlásnál, a tankolásnál, a nyaralásnál, mindenhol. Ennek véget kell vetnünk 2022-ben.” - hangsúlyozta a szóvivő.

Barkóczi felidézte, pár éve még csak arra lettünk figyelmesek, hogy egyre drágább a hús és a friss zöldség-gyümölcs. Hozzátette, a forint folyamatos elértéktelenedésével minden egyre drágább lett, beleértve az üzemanyagot és minden mást is, hiszen minden terméket szállítani kell.

“Ma ott tartunk, hogy még ha kicsit többet is keresünk, mint 10 éve, a pénzünk hónapról hónapra egyre kevesebbet ér, nem is beszélve a nyugdíjasokról, akik ennek az egész drágulásnak a legnagyobb elszenvedői.” - mondta zárásként a szóvivő.