Barion Pixel
Rónai Sándor: Reagálás a kormányinfóra - Nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az Európai Unióból

Rónai Sándor: Reagálás a kormányinfóra - Nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az Európai Unióból

2021.07.22.

Rónai Sándor: Reagálás a kormányinfóra - Nem hagyjuk, hogy Orbán kivezesse Magyarországot az Európai Unióból

 

Rónai Sándor, Dobrev Klára szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet: kedden kiderült, hogy az Európai Unió megelégelte az Orbán-kormány lopásait és a magyar demokrácia lerombolását, ezért leállította az uniós támogatások folyósítását Magyarországra. 

 

“Ahogy tegnap Orbán Viktor, ma Gulyás Gergely tett úgy, mintha ez a helyzet nem a 10 éve tartó féktelen lopás miatt történt volna, hanem egészen más okból, a pedofiltörvénynek csúfolt, valójában homofób törvény miatt. Pedig az uniós pénzek befagyasztásának az oka az, hogy Magyarországon szabadon járnak-kelnek azok a fideszes bűnözők, akik bizonyíthatóan uniós pénzek elcsalásával lettek milliárdosok. Ma azért nem jön uniós pénz, mert Mészáros Lőrinc, Tiborcz István és az Orbán-család munka nélkül akartak az ország leggazdagabb embereivé válni.” - foglalta össze a szóvivő. Hozzátette, miattuk nem jön uniós pénz Magyarországra, bármilyen Magyarország elleni háborút is hazudik Gulyás Gergely vagy Orbán Viktor.

 

Rónai Sándor kijelentette, a Demokratikus Koalíció figyelmezteti a kormányt: a DK nem fogja hagyni, hogy kivezessék az országot az Európai Unióból.

 

“Tudjuk, hogy az eddigi egyetlen visszatartó erő a kormány előtt az ellopható uniós pénz volt, most pedig vége van a lopásnak. A Demokratikus Koalíció éppen ezért figyelmezteti Orbán Viktort: az, hogy többé nem lophat az EU-ban, még nem azt jelenti, hogy kivezetheti Magyarországot az EU-ból!” - fogalmazott a politikus, hangsúlyozva,  a DK szerint a magyarok 2022-ben az országgyűlési választáson Orbán Viktor és az európai uniós tagság közül fognak választani, és Dobrev Klára lesz a garancia arra, hogy Magyarország az EU tagja marad.

 

Rónai emlékeztetett, a DK régóta mondja, hogy az országot előbb-utóbb választás elé fogja állítani a történelem: vagy az Orbán-rendszerben fogunk élni, vagy az Európai Unióban, hosszútávon a kettő kizárja egymást. 

 

“Eddig csak abban bízhattunk, hogy ennek a velejéig korrupt rendszernek nem lesz érdeke kilépni, hiszen szüksége van az ellopható uniós milliárdokra. Most azonban a jogállamisági mechanizmus és az Európai Bizottság döntése nyomán a lopásnak vége. Éppen ezért soha nem volt akkora a veszélye annak, hogy a Fidesz kivezeti Magyarországot az EU-ból, mint most” - mondta zárásként a szóvivő.

RSS
Kapcsolódó politikusok