Rónai Sándor: Orbán miatt egyre távolabb kerülünk az uniós pénzektől

2021.07.20.

Rónai Sándor: Orbán miatt egyre távolabb kerülünk az uniós pénzektől

Az Európai Bizottság éves, friss jogállami jelentése azt jelzi, hogy az Orbán-kormány bűneinek köszönhetően tényleg elvehetik az uniós pénzeket Magyarországtól. A kiszivárgott dokumentum szerint nem kellően hatékonyak Magyarországon az uniós pénzosztási kontroll mechanizmusok, illetve nem elégséges a korrupció elleni küzdelem, továbbá a bíróságok függetlensége terén is vannak kérdőjelek.

Ez a jelentés azt bizonyítja, hogy az Európai Uniónak elege van Orbán gyalázatos politikájából, és készen állnak arra, hogy késleltessék a magyar helyreállítási terv elfogadását, illetve az egyéb EU-pénzek terén is nyomást kívánnak gyakorolni a magyar kormányra.

Magyar családok, vállalkozások, önkormányzatok ezermillárdos támogatástól eshetnek el, mert Orbán Viktor és családja, valamint oligarcha környezete lop, és felszámolta az igazságszolgáltatás és a demokrácia intézményrendszerét Magyarországon.

Ha ezt a pénzt elveszik, rengeteg magyar cég megy tönkre, emberek millióinak megélhetése kerül veszélybe. Amit Orbán tesz, az a magyar érdekek semmibevétele, magyarán: hazaárulás.

A Dobrev Klára vezette új kormány helyreállítja a demokráciát és jogállamot Magyarországon, és biztosítja a magyaroknak járó uniós támogatásokat.

Rónai Sándor
EP-képviselő, DK