Barkóczi Balázs: Miközben a magyarok 84 százaléka semmilyen nyaralást nem engedhet meg magának, Szijjártó a térképre bökve dönti el, hol lesz a családi luxusnyaralása

2021.06.14.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció szóvivője és képviselőjelöltje az előválasztáson hétfő sajtótájékoztatóján közölte, Szijjártó Péter külügyminiszter eséllyel indul a legvisszataszítóbb fideszes politikus címre.

„Emlékezzünk rá, tavaly nyáron, miközben a főnöke, Orbán Viktor mindenkit arra intett, hogy a járvány miatt inkább a Balatont válassza, ne az Adriát, Szijjártó rejtélyes módon mégis rákeveredett Szijj László, Fidesz-közeli vállalkozó adriai luxusjachtjára.” – idézte fel a politikus. Hozzátette, Szijjártó arról is híres, hogy simán elindul helikopterrel ebédelni, és fogalma sincs, mi ezzel a probléma.

„Most pedig, mikor az ország próbál talpra állni a járvány után, és túlélni a válságot, most, amikor egy felmérés szerint a magyarok 84 százaléka semmiféle nyaralást nem engedhet meg magának, a külügyminiszternek az esik ki a száján a Hírtévé alákérdezős riporterének nyilatkozva az Európai Híradó című műsorban, hogy majd oda megy a családdal nyaralni, ahova éppen a térképen böknek. Szó szerint idézve: „addig még igyekszem jó néhány megállapodást megkötni, és a végén majd kitesszük a térképet, beszínezzük, ahova lehet menni, és abból majd kiválasztunk egyet.” És van rá egy fogadásom, hogy nem a határainkon belül fognak színezgetni” – foglalta össze Barkóczi, hozzátéve, biztosan elugranak majd valamelyik Balaton-parti Mészáros strandra is, amit egy átlag földi halandó magyar szintén nem engedhet meg magának.

Barkóczi Balázs közölte, a Demokratikus Koalíció szerint világraszóló pofátlanság, amit Szijjártó Péter megenged magának.

„A magyarok jó részét nagyon súlyosan érintette a járvány, és még súlyosabban a válság. Orbánék cserbenhagyták a vállalkozásokat, a munkavállalókat, a családokat, nyugdíjasokat, jóformán mindenkit, de ehhez képest a fideszes gőgbajnok simán elbüszkélkedik azzal, hogy lám neki telik a nyaralásra St. Barthstól a Maldív szigeteken keresztül a Bahamákig gyakorlatilag bárhol. Mindeközben a magyar emberek 84 százaléka már gondolni sem mer a nyaralásra, mert a hónap közepére éppenséggel annyija sincs a pénztárcában, amiből egy tisztességes vasárnapi ebédet meg lehet főzni” – sorolta a politikus, hangsúlyozva, mindez köszönhető Orbán Viktor aljas kormányának, aminek a tagja a luxusban fürdő, gátlástalanul urizáló Szijjártó Péter is.

Barkóczi arra is kitért, hogy nem is indokolatlanul nyílik az emberek zsebében a bicska, ha Szijjártó, vagy bármelyik arrogáns, sznob fideszes rongyrázására gondol.

„Hiszen pontosan tisztában vagyunk vele, hogy a külügyminiszter hosszú évek verejtékes munkájának és kőkemény spórolásának köszönheti, hogy a családdal bökés alapján utazzon a világ bármely tetszőleges pontjára. A magyaroktól ellopott pénzből futja neki és társainak minderre, abból a pénzből, amit a járvány ideje alatt is összemutyiztak maguknak például a túlárazott lélegeztetőgépekből. Bizony, ők a lopott a közpénzből fürdenek a luxusban, és közben a helikopterekből és jachtokról röhögnek azokon a magyarokon, akiket becsaptak, megkárosítottak, akiktől még a nyaralást is elvették, akiknek elérhetetlen álom egy kempingezés is a Balaton mellett, merthogy mára azokat is felvásárolta Mészáros Lőrinc, csakúgy, mint a szabadstrandokat.” – magyarázta a DK-s politikus, kiemelve, vissza fogják adni a 2022-es választás után a Fidesz által kisemmizett magyaroknak a méltóságukat, csakúgy, mint a szabadstrandokat, mert európai Magyarországot építenek.