Barion Pixel
Kálmán Olga: Több mint 4 milliárdos osztalékot vesznek ki a kormánypropagandát gyártó cégekből - Nem csak hazudnak, még meg is gazdagszanak rajta

Kálmán Olga: Több mint 4 milliárdos osztalékot vesznek ki a kormánypropagandát gyártó cégekből - Nem csak hazudnak, még meg is gazdagszanak rajta

2021.06.01.

Kálmán Olga: Több mint 4 milliárdos osztalékot vesznek ki a kormánypropagandát gyártó cégekből - Nem csak hazudnak, még meg is gazdagszanak rajtaKálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja és képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: nem titok, hogy amire a kormány és baráti köre ráteszi a kezét, abból pénzt fognak kifacsarni, mégpedig nem is keveset. 

 

„Az egyik ilyen arany tojást tojó tyúk az a kormánypropaganda és kapcsolt részei. Ez egy olyan összetett műfaj, ami több síkon biztosít lehetőséget a busás haszon megteremtésére. Nincs ez másként Balásy Gyula esetében sem, akinek a cégei gyártják ezeket a kormányzati propagandaanyagokat. A 24.hu hívta fel rá a figyelmet, hogy a New Land Media Kft. tavaly közel négyezer millió forintos adózott eredményt termelt, a Lounge Design Kft. pedig 1 milliárd 433 millió forintos nyereséget hozott össze.” – ismertette a politikus.  

 

Kálmán Olga közölte, a Demokratikus Koalíció szerint elképesztő, hogy a kormány és a köreihez tartozó, országon élősködő oligarchacsapat nem csak hazudik a közpénzből, de még busásan meg is gazdagodnak ezen. 

 

„Ilyen aljasságra csak minden hájjal megkent, hírhedt diktátorok és gazemberek képesek, és külön rossz hír, hogy az ország ilyenek kezére jutott. Nekünk, európai magyaroknak lesz feladatunk a 2022-es kormányváltás után egy olyan nagytakarítást tartani, amivel egyrészt számonkérhetjük az ellopott, elcsalt milliárdokat és az évek óta tartó uszító hazudozást, másrészt pedig tiszta lapot teremthetünk végre ezen a területen is.” – fogalmazott a DK jelöltje.  

 

Kálmán Olga felhívta a figyelmet arra a tényre is, hogy Balásy Gyula cégei kapják meg gyakorlatilag az összes megrendelést a Rogán Antal által uralt Nemzeti Kommunikációs Hivataltól, valamint az állami kézben lévő Antenna Hungária Zrt. reklám- és marketing ügyeit is ők intézik. 

 

„Orbánék kormánya pedig rendkívül bőkezűen bánik azokkal, akik hűségesen kiszolgálják a rendszert, pláne, ha ezt a fizetséget a közös kasszából, közpénzből intézhetik. Azaz, mi, magyarok fizetjük meg ennek az országos méretű hazug, aljas és gyűlöletkeltő propagandának az árát, a mi zsebünkből húzzák ki azt a több, mint négyezer millió forintos osztalékot, amit Balásy bezsebelhetett szolgalelkűsége jutalmaként.” – mondta zárásként a politikus.  

RSS
Kapcsolódó politikusok