Barion Pixel
Sebián-Petrovszki László:

Sebián-Petrovszki László: "Lex Bayer - A kormány úgy döntött, hogy csak a fideszes csókosok vehetnek olcsón önkormányzati lakást"

2021.05.26.

Sebián-Petrovszki László: "Lex Bayer - A kormány úgy döntött, hogy csak a fideszes csókosok vehetnek olcsón önkormányzati lakást"

 

Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján emlékeztetett, milyen nagy port vert fel a múlt héten az a fideszes törvényjavaslat, ami szerint kedvezményes áron vehetnék meg az önkormányzati lakásokat az ott lakók. 

 

„Már akkor is sejteni lehetett, hogy ez a törvényjavaslat nem azért készült el, mert a kormány szeretné olcsón lakáshoz juttatni az embereket. Nem, a fideszesek kizárólag önmagukat és a haveri körüket szeretik ilyen kegyben részesíteni. A sajtóinformációk szerint pedig a fideszesek most csavarnának még egyet a javaslaton: a kormány csak a Budapesten lévő világörökségi részeken támogatná ezeknek a lakásoknak a kedvezményes áron való megvásárlását.” – ismertette a politikus. Hozzátette, ilyen rész a fővárosban a Várnegyed, az Andrássy út, vagy például a Belváros néhány része. 

 

„És nyilván mindenki pontosan tisztában van vele, hogy ezeken a helyeken kik szereztek mostanában önkormányzati ingatlanokat is. Bizony, a fideszes holdudvar kegyencei.” – magyarázta a pártigazgató.  

 

Sebián-Petrovszki László kijelentette, a Demokratikus Koalíció szerint a Lex Bayerrel a kormány egyértelműen úgy döntött, hogy csak a fideszes csókosok vehetnek olcsón önkormányzati lakást. 

 

„Persze nem testidegen ez az aljasság és cinizmus Orbánéktól. Miközben Magyarországon egyre több család él kilátástalan körülmények között, a kilakoltatástól rettegve, hiteltörlesztéseket nyögve, nekik van képük törvényt hozni, ami biztosítja, hogy a sokmilliárdos összelopkodott vagyonukkal a zsebükben is akciósan vihessék a Budapest legszebb helyein lévő lakásokat. Ők ott parádéznak, miközben a fiataloknak esélye sincs arra, hogy saját lakásuk, de akár még egy normális albérletük legyen, ahol családot lehet alapítani, és miközben az idősek rettegnek, hogy elveszítik azt az otthont, amit egy élet munkájával teremtettek.” – fogalmazott a DK politikus, kiemelve, hogy ő és pártja elutasítják ezt, és a 2022-es kormányváltással véget vetnek a pünkösdi királyságnak!



Sebián-Petrovszki arra is kitért, hogy kik pontosan ezek a csókosok, akiket említett. 

 

„Ha csak a Várnegyedet nézzük, akkor ott van például a Lex Bayer névadója, Bayer Zsolt, az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa, akinek sajnos ismét kénytelen vagyok a tyúkszemére lépni, de sebaj. Vagy mint Palkovics László, miniszter; Rákay Philip, a habzó szájú „médiaszakértő”; Kuna Tibor, üzletember; vagy épp Lázár János és Semjén Zsolt barátai. Sőt, ha visszaemlékszünk, akkor a kerület korábbi fideszes polgármestere, Nagy Gábor Tamás is bagóért bérelt önkormányzati lakást a saját kerületétől.” -sorolta a politikus. Arra is visszautalt, hogy az Andrássy út is a világörökség része. 

 

„Igaz, azt a környéket, ezeket a műemlék palotákat már nagyjából felvásárolta Mészáros Lőrinc és a többi udvaronc, de biztosan fognak még itt is olyan önkormányzati lakást találni, amit nem szégyellnek majd potom pénzért megszerezni, mert azt hiszik, hogy bármit megengedhetnek maguknak.” – mondta zárásként Sebián-Petrovszki László. 

RSS
Kapcsolódó politikusok