Barion Pixel
Kálmán Olga: Most bizonyította be a kormány, hogy feleslegesen költöttek el 300 milliárdot lélegeztetőgépekre

Kálmán Olga: Most bizonyította be a kormány, hogy feleslegesen költöttek el 300 milliárdot lélegeztetőgépekre

2021.05.13.

Kálmán Olga: Most bizonyította be a kormány, hogy feleslegesen költöttek el 300 milliárdot lélegeztetőgépekre 

 

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján hívta fel a figyelmet, hogy a kormány közel 10 milliárd forint értékben ajándékozott el lélegeztetőgépeket környező országoknak. 

 

„Azokat a lélegeztetőgépeket, amiket összesen 300 milliárd forint értékben vásároltak össze, többszörösen túlárazva ész és értelem nélkül. Már a vásárlás pillanatában is tudni lehetett, hogy nem a lélegeztetőgépek, hanem az orvosok és ápolók száma jelenti majd az egészségügy terhelhetőségének határait. Ennek ellenére 300 milliárd forintot szórtak el 16 ezer lélegeztetőgépre.” -foglalta össze a politikus.  Kiemelte, az ajándékozással most maga a kormány is elismerte, hogy teljesen feleslegesen költöttek ennyit.

 

Kálmán Olga közölte, a Demokratikus Koalíció szerint a kormány háromszor is meglopta a magyar adófizetőket a lélegeztetőgépekkel: először akkor, amikor ezeket túlárazva megvette, másodszor akkor, amikor ezeket elképesztő összegekért Mészáros Lőrincnél raktároztatta, harmadszor akkor, amikor most elajándékozta. 

 

„A DK szerint a lélegeztetőgépek ügyéből is látszik, hogy a kormány a járványt is csak a lopásra használta, emiatt pedig lakosságarányosan Magyarországon halt meg a legtöbb ember a járványban.” – mondta a DK jelöltje. 

 

Kálmán Olga arra is emlékeztetett, már a beszerzéskor is világos volt, hogy hiába lesz sok lélegeztetőgépünk, ha nem lesz hozzá orvos és ápoló. 

 

„Ez be is bizonyosodott, hiába volt rengeteg ilyen berendezés, még a csatasorba állított lélegeztetőgépeken is 95%-os volt a halálozási arány, mert nem volt elég intenzív terápiás orvos és ápoló, aki ezeket megfelelően tudja kezelni. A beszerzés persze nem is azt szolgálta, hogy emberéleteket mentsenek vele. A cél most is a lopás volt, hogy a megfelelő bankszámlák gyarapodjanak azzal a 300 milliárd forinttal, amit erre költöttek.” – mondta a DK politikus, hangsúlyozva, ez megtörtént, most pedig már el is ajándékozzák az ezért megvett gépeket.

RSS
Kapcsolódó politikusok