A kormány titkolja, hány embert oltottak be Erzsébetvárosban és Terézvárosban

2021.04.10.

A kormány titkolja, hány embert oltottak be Erzsébetvárosban és Terézvárosban

A Demokratikus Koalíció erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselőjeként korábban írásbeli kérdéssel fordultam a kormányhoz, hogy mondják meg, mennyi embert oltottak be Terézvárosban és Erzsébetvárosban. A kormány azonban szokás szerint titkolja ezeket az adatokat, valamint arra a kérdésre is csupán terelő válasz és mellébeszélés érkezett, hogy mikor szolgáltatnak részletes, területi információkat az oltásokról. Ugyanígy nem válaszoltak arra a kérdésemre sem ezt megelőzően, hogy mennyien vesztették életüket a járványban és mennyien kerültek karanténba a két kerületben.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány krónikus titkolózása és terelése nem segíti a védekezést, valamint nem építi, hanem rombolja az emberek bizalmát az oltás iránt, amivel rettenetes károkat okoznak. Mi, európai magyarok felszólítjuk a kormányt, tegyék átláthatóvá, nyilvánossá az oltással kapcsolatos adatokat, hogy mindenki pontosan tájékozódhasson ebben a fontos kérdésben!

Oláh Lajos
a DK erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselője