Barion Pixel
Reagálás Orbán nyilatkozatára: A Fidesz tönkretette az egészségügyet, ezért hal meg annyi magyar koronavírusban

Reagálás Orbán nyilatkozatára: A Fidesz tönkretette az egészségügyet, ezért hal meg annyi magyar koronavírusban

2021.04.09.

Reagálás Orbán nyilatkozatára: A Fidesz tönkretette az egészségügyet, ezért hal meg annyi magyar koronavírusban 

 

Dr. László Imre, a Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa, Újbuda polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján a miniszterelnökre reagálva elmondta: Orbán Viktor ma reggel úgy beszélt a járványról az állami rádióban, hogy egyetlen szót sem ejtett a járvány legfontosabb és legdrámaibb tapasztalatáról, hogy a harmadik hullámban a magyarok halnak meg a legnagyobb arányban az egész világon. 

 

„Az egészségügyben dolgozók pontosan tudják, hogy mi ennek az oka, ahogy ezt már a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei területi szervezetének elnöke is elmondta: azért hal meg most ennyi magyar a vírusban, mert a Fidesz 10 év alatt tönkretette az egészségügyünket, és naponta 3 orvost és 2 ápolót üldözött el az országból éveken át.” - mutatott rá a politikus.

 

László Imre kijelentette, Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor azért nem beszél a világelső magyar halálozásról, mert pontosan tudja, hogy ő és a kormánya elmúlt 10 éve a felelős a világelső halálozásért. 

 

„Aki valaha dolgozott az egészségügyben, az tudja, hogy most az Orbán-rendszer miatt halnak meg ezrek úgy, hogy egyébként megmenthetőek lettek volna egy jobb egészségüggyel. 10 évig mondtuk el minden nap, hogy nem szabad pénzt kivonni az egészségügyből, hogy nem szabad elüldözni az orvosokat és ápolókat az országból, hogy nem szabad adósságban hagyni a kórházakat.” – sorolta a politikus, hangsúlyozva, 10 évig vették ezt semmibe, most pedig itt van az eredmény: a magyarok halnak meg a legnagyobb arányban a harmadik hullámban. 

 

„Ezért hallgat mélyen a miniszterelnök a világelső magyar halálozásról.” – tette hozzá Újbuda polgármestere, majd arra is kitért, hogy volt kórházigazgatóként rengeteg volt kollégával beszélget. 

 

„A kórházainkban éjjel-nappal életeket mentő orvosaink és ápolóink lelki betegek amiatt, hogy tudják: ha többen lennének, több embert tudnának megmenteni. Ők megtesznek mindent, ami tőlük telik, pár óra alvással, kimerülten, sokszor étlen-szomjan dolgoznak 12 órákat, hogy minél több embert tudjanak megmenteni. De azt ők is látják és érzik: ha nem vont volna ki a kormány tíz- és százmilliárdokat az egészségügyből, nem üldözött volna el naponta 3 orvost és 2 ápolót éveken át, és nem a sportra költött volna közel 300 milliárd forintot még a járvány évében is, akkor több nagyszülő, szülő, házastárs, gyerek, testvér és barát térhetett volna haza a kórházakból.” – foglalta össze László Imre, hozzátéve: ez Orbán Viktor és a 10 éves Orbán-rendszer felelőssége.

RSS
Kapcsolódó politikusok