Havi másfél millió forintot kap többek között Orbán Viktor ügyvédje is egy egyetemi alapítvány kuratóriumában ülve - A DK kiperelte az összes kapcsolódó alapítvány adatait

2021.03.17.

Az egyetemek kisajátítását követően több egyetemi alapítvány is létrejött az elmúlt időszakban. Ezeknek a kuratóriumaiba és felügyelőbizottságaiba fideszes politikusokat, országgyűlési képviselőket, polgármestereket és kormánytagokat is delegáltak, többek között Fazekas Sándort és Bajkai Istvánt, aki az Orbán család ügyvédjeként is ismert.

A Demokratikus Koalíció kikérte az összes kapcsolódó alapítvány adatait. Elképesztő arcátlanság kell ahhoz az akcióhoz, hogy a lenyúlt és szétvert egyetemeket felügyelő bizottságokat feltöltsék fideszes pártkatonákkal, akiket nem mellesleg még jól ki is tömnek újabb milliókkal, mindezt a járvány harmadik hullámának kellős közepén. Mi, európai magyarok nem hagyjuk, hogy Orbánék ostobának nézzenek bárkit is, és számon fogjuk kérni a 2022-es kormányváltás után, hogy fideszes kifizetőhellyé tették az egyetemeket is.

Oláh Lajos
A DK országgyűlési képviselője