Barion Pixel
Egymás után állnak le a kórházi osztályok - Veszélybe került a nem covidos betegek ellátása is

Egymás után állnak le a kórházi osztályok - Veszélybe került a nem covidos betegek ellátása is

2021.03.04.

Egymás után állnak le a kórházi osztályok - Veszélybe került a nem covidos betegek ellátása is

 

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján leszögezte: a  magyar embereknek már nem csak koronavírus miatt kell aggódniuk. Hozzátette, az Orbán-kormány felelőtlen, át nem gondolt egészségügyi átszervezése újabb tízezreket sodor életveszélybe. 

 

“Nem elég, hogy már több, mint 15 000 embert vesztettünk el a koronavírus miatt, az ország több pontján is orvos- és ápolóhiány alakult ki. Már akkora például a fővárosi és Pest megyei kórházak belgyógyászati leterheltsége, hogy a kormány felfüggesztette az ilyen osztályokkal rendelkező kórházak területi ellátási kötelezettségét.” - magyarázta a politikus. 

 

Kálmán Olga ismertette, tizenöt intézmény köteles fogadni a fővárosi és Pest megyei belgyógyászati betegeket, a mentősök dolga megtalálni, hogy hol van éppen hely a beteg fogadására. 

 

“Lehet, hogy egy csepeli magas vérnyomásos pácienst, vagy egy agyvérzésest Ceglédig vagy Vácig kell szállítani. Az is lehet, hogy mire odaérnek vele, már fekszik valaki az ágyon és fordulhatnak vele vissza. Az időveszteség pedig életekbe kerülhet.” - jelentette ki Kálmán Olga. 

 

A DK elnökségi tagja arra is kitért, mivel a koronavírusos betegek ellátásához a belgyógyászatokat alakították át, ezért gyakorlatilag nincs már hely a kórházakban a többi betegnek. 

 

“Nem jut ágy annak, aki agyvérzést kap, nem jut ágy annak, aki infarktust kap. Nem kap ágyat, aki üzemi balesetet szenved. Itt tartunk évtizednyi Orbán-uralom után.” - sorolta a politikus. 

 

Kálmán Olga közölte, a Demokratikus Koalíció a káosz felszámolását követeli az egészségügyben.

 

“Az Orbán-kormány életeket veszélyeztető bűne, hogy a koronavírus által is súlyosan leterhelt kórházi dolgozókat a munkaszerződés-váltással is sújtja. Három teljes megyei kórháznyi személyzet nem írta alá a rájuk kényszerített új szerződést. Ez tragikus, és újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor nem ura a helyzetnek, nem képes kezelni a válságot, nem tud kormányozni.” - fogalmazott a DK elnökségének tagja. 

 

Az Orbán-kormány tönkretette, kivéreztette az egészségügyet. Ez ennek a rezsimnek az egyik történelmi bűne. Az Orbán-kormány miatt magyarok tízezrei halnak meg a megfelelő orvosi ellátás hiányában. Az Orbán-kormány miatt magyarok ezrei maradhatnak ellátatlanul.

 

Kálmán Olga azt is kiemelte, hogy a  Demokratikus Koalíció most is köszönetet mond az orvosoknak és ápolóknak az áldozatos munkájukért. 

 

“Nem ők tehetnek arról, hogy dilettánsok vezetik a magyar egészségügyet. Az emberektől azt kérjük, vigyázzanak magukra és egymásra, erre a kormányra nem számíthatnak.” - mondta zárásként. 

RSS
Kapcsolódó politikusok