Barion Pixel
Titkolózik a kormány - Társadalmi egyeztetés nélkül akarják felhasználni az Unió helyreállításra szánt forrásait

Titkolózik a kormány - Társadalmi egyeztetés nélkül akarják felhasználni az Unió helyreállításra szánt forrásait

2021.02.01.

Titkolózik a kormány - Társadalmi egyeztetés nélkül akarják felhasználni az Unió helyreállításra szánt forrásait

 

Varju László, a DK alelnöke, a Költségvetési Bizottság elnöke és Rónai Sándor EP-képviselő, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának tagja hétfőn közös sajtótájékoztatót tartottak. Varju ismertette, nemrégiben ért véget a Költségvetési Bizottság ülése, melyen rendkívül súlyos kérdéseket boncolgattak. 

 

“Az, hogy az ég kék, a fű zöld, a Fidesz meg lop már alaptételnek számít ebben az országban. Ezért nekünk kell résen lennünk, nekünk kell ott állni a közös kassza felett és nézni, hogy melyik fideszesnek milyen mélyen van a keze a bödönben.” - fogalmazott a Költségvetési Bizottság elnöke. Felhívta a figyelmet, hogy az elkövetkező években ugyanis mintegy 7200 milliárd forint érkezik az Uniótól kohéziós forrásból, 5760 milliárd forint a helyreállítási alapból, és 3960 milliárd forint pedig az agrárpolitika támogatására. 

 

“Ez elképesztően, felfoghatatlanul sok pénz, és pontosan tudjuk, hogy Orbánéknak már meglódult a fantáziája, és beindult a kreatív tervezés, hogy hogyan, milyen címszóval lehet ezt ellopni, melyik havernek lehet odamutyizni.” - jelentette ki a DK politikusa.  

 

Varju László bejelentette, a Demokratikus Koalíció üzeni a kormányak: nem fogják hagyni, hogy lenyúlják a sokezer milliárdos támogatást, a közpénz, a magyarok pénzét. 

 

“A Költségvetési Bizottság elnökeként mindent megteszek azért, hogy Orbánék feneketlen étvágyát ne a magyaroknak szánt uniós támogatásokkal elégítsék ki, az ugyanis nem az övék. Éppen elég oligarchát hizlaltak már fel a közösből, miközben az ország egyre mélyebbre süllyed a válságban.” - hangsúlyozta Varju. Hozzátette, lehet, hogy a pánikkormány mindent a koronavírus-járványra fog, de pontosan tudni, hogy ha nem merítik ki az ország készleteit tíz éve tartó harácsolással, akkor most nagyon nem így állnánk, és ha nem lopták volna el pofátlanul a Gazdaságvédelmi Alapot, akkor most lenne miből megvédeni a gazdaságot. 

 

Rónai Sándor a szót átvéve közölte, hogy az EP Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának tagjaként tolmácsolja az üzenetet, hogy az Európai Bizottság elvárja a magyar kormánytól,  folytassanak társadalmi párbeszédet azokról az uniós forrásokról, melyeket a válság helyreállítására kapja az ország. 

 

“Orbánéknak egy fikarcnyi kétsége se legyen arról, hogy az Unióban ismerik őket, mint a rosszpénzt, és a magyar kormányon tartják a szemüket. Összesen 16920 milliárd forintot kap Magyarország, az Európai Bizottságban nem a haverok meg a strómanok ülnek, őket nem lehet megvenni, vagy megvesztegetni. Én magam is mindent meg fogok tenni azért, hogy ennek a sokezer milliárd forintnak a sorsát kövessem.” - mondta az EP-képviselő. Rónai hozzátette, jó lesz, ha Orbánék megértik, ez a pénz a magyaroké, a magyar gazdaságé, a mezőgazdaságé és nem a Fidesz házipénztárának része! 

 

“A Demokratikus Koalíció elvárja a kormánytól, tegyék egyértelművé, kiket akarnak segíteni, hozzák nyilvánosságra milyen szervezetekkel, önkormányzatokkal folytattak egyeztetést! Erős a gyanú, és nyilván nem véletlen, hogy mindenféle pályáztatás nélkül, haveroknak akarják elosztani ezeket a pénzeket, ahogy azt megszokták.” - közölte a politikus. Zárásként úgy fogalmazott,  tegyük egyértelművé, hogy semmi sem tart örökké, ahogyan a kisgömböc is kidurrant a mesében, úgy fog elszállni Orbánék uralma, és akkor fog eljönni az elszámoltatás ideje. 

 

“Mi, európai magyarok nem tűrjük a lopást, a magyarok kizsákmányolását és az ország lezüllesztését.” - tette hozzá Rónai, hangsúlyozva, Európa segít Magyarországon és nem a Türk Tanács. 

RSS
Kapcsolódó politikusok