A pánikkormány továbbra is titkolózik, mennyi igazolt covidos megbetegedés és haláleset volt Erzsébetvárosban és Terézvárosban

2021.01.31.

A Demokratikus Koalíció orsszággyűlési képviselőjeként írásbeli kérdéssel fordultam korábban a kormányhoz, hogy ismertessék, mennyi igazolt covidos megbetegedés és haláleset volt Erzsébetvárosban és Terézvárosban. A kérdés megválaszolását a kormányhivatal után az illetékes minisztérium is megtagadta.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan a kormány titkolózása. Mi, európai magyarok a kétségbeejtő veszélyhelyzetben csakis az őszinte, tiszta választ, az átláthatóságot tartjuk elfogadhatónak. A járvány alatt semmiféle titkolózás, takargatás nem elfogadható, mert ez csak az emberek bizalmatlanságát fokozza. Ezekben az időkben a kormány felelőssége az őszinteség, hogy megelőzzük a katasztrófát, ezért mindent megteszünk, hogy kicsikarjuk a válaszokat a pánikkormánytól.

Oláh Lajos
Terézváros és Erzsébetváros DK-s országgyűlési képviselője