Barion Pixel
A Demokratikus Koalíció segít, miközben a Orbánék luxuskormánya ellenségnek kiáltja ki a hajléktalanokat

A Demokratikus Koalíció segít, miközben a Orbánék luxuskormánya ellenségnek kiáltja ki a hajléktalanokat

2021.01.14.

A Demokratikus Koalíció segít, miközben a Orbánék luxuskormánya ellenségnek kiáltja ki a hajléktalanokat

 

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja sajtótájékoztató keretében emlékeztetett: az elmúlt tíz évből számtalan példát lehetett látni arra, hogy Orbánék hogyan teszik tönkre módszeresen és szándékosan az országot, hogyan kiált ki ellenségnek különböző embereket vagy társadalmi csoportokat, hogyan építik fel a saját luxus elefántcsonttornyukat. 

 

“Emberek ezrei, családok kerültek kilátástalan helyzetbe, mélyszegénységbe, utcára, amire csak ráerősített a koronavírus-járvány és a gazdasági válság. És mindeközben a hatalmaskodó Fidesz-kormány a kisujját sem mozdítja, hogy segítsen, éppen ellenkezőleg: ellenségnek állítja be a szegényeket és a hajléktalanokat. Miközben ők luxuskörülmények között élnek - gondoljunk csak Hegedűs Zsuzsára, Orbán szegényügyi tanácsadójára, aki  luxuskozmetikumokra és luxuspezsgőre költötte a közpénzt - emberi életek mennek tönkre.” - sorolta a DK elnökségi tagja hangsúlyozva, az ellopott vagyonból életeket menthettek volna, ha nem az intézményesített és államilag szentesített lopás lenne az egyetlen programjuk kormányon. 

 

Kálmán Olga kijelentette, Demokratikus Koalíció most is és mindig segít, miközben a Orbánék luxuskormánya ellenségnek kiáltja ki a hajléktalanokat.

 

“Mi, európai magyarok az elmúlt években számtalanszor megmutattuk, hogy nem hagyjuk cserben a rászorulókat és nem tűrjük szó nélkül, hogy Orbánék kegyetlen rendszere ide-oda rugdossa őket, miközben ellenséget kreálnak belőlük. Ezért jöttünk el ismét az Oltalom Karitatív Egyesülethez, akikkel rendszeresen együttműködve adományozunk, ha kell tartós élelmiszert, ha kellett digitális eszközöket az otthoni tanuláshoz, ruhákat és játékokat hoztunk.” - foglalta össze a Dk-s politikus, hozzátéve, most a hidegre fordult, téli időjárás miatt takarókkal látják el Iványi Gáborék fűtött utcáját, hogy a hajléktalanoknak segítsenek. 

 

Kálmán Olga arra is felhívta a figyelmet, hogy a tél beköszönte Magyarországon mindig tragédiák sorát hozza magával. 

 

“Abban az országban, ahol félmillió ember számára az is probléma, hogy az otthonát befűtse, nem feledkezhetünk meg azokról, akik az utcán kénytelenek átvészelni ezeket a napokat.” - mondta a DK elnökségi tagja.  Arra is kitért, hogy a kormány, akinek hatalmában állna kezelni ezt a bajt, semmit sem tesz. 

 

“Mi vagyunk azok, akik Orbánék helyett próbálunk segíteni és a fagyhaláltól megmenteni évről évre a legkiszolgáltatottabbakat. Mi vagyunk azok, akik nem fordítjuk félre a fejünket, hanem ételt, ruhát, takarót viszünk oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Orbánéknak a saját életükön kívül semmi sem szent és semmi sem számít, de nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy miközben ők lopott közpénzből épített palotákban pöffeszkednek, luxusjachtokon vedelik a luxuspezsgőt, emberek fagyjanak meg az utcán.” - mondta zárásként Kálmán Olga.  

RSS
Kapcsolódó politikusok