Barion Pixel
Mentsük meg a karácsonyt! - Ha már eddig nem tette, akkor legalább most teszteljen le a kormány mindenkit, aki kéri, hogy a családok biztonságban tudjanak együtt karácsonyozni!

Mentsük meg a karácsonyt! - Ha már eddig nem tette, akkor legalább most teszteljen le a kormány mindenkit, aki kéri, hogy a családok biztonságban tudjanak együtt karácsonyozni!

2020.11.29.

Mentsük meg a karácsonyt! - Ha már eddig nem tette, akkor legalább most teszteljen le a kormány mindenkit, aki kéri, hogy a családok biztonságban tudjanak együtt karácsonyozni! Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett, a DK gyakorlatilag a járvány kezdete óta azt követeli a kormánytól, hogy tegye ingyenessé és tömegessé a koronavírus-teszteket, és teszteljenek le mindenkit állami költségre, aki csak kéri. 

 

“Mindeddig hiába beszéltünk: hiába mondtuk meg előre, hogy ha nincs tömeges tesztelés, akkor előbb-utóbb pánikszerűen le fogják zárni az országot, és el fog szabadulni a járvány. A kormány nem hallgatott ránk, ennek pedig most egy ország issza a levét.” - mondta a DK elnökségi tagja. Hangsúlyozta,  most az a kérdés, hogy meg lehet-e még menteni a karácsonyt, és biztonságban össze tudnak-e majd ülni azok a családok, akik együtt szeretnének karácsonyozni.

 

Kálmán Olga közölte: a Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ha már eddig nem tette, akkor legalább most teszteljen le a kormány mindenkit, aki kéri, hogy a családok biztonságban tudjanak együtt karácsonyozni.

 

“Az ünnep alatt nyilvánvalóan sok család szeretne összeülni azok után, hogy a járvány hónapokra elszakította őket egymástól: nagymamák és nagypapák szeretnék hónapok után végre újra látni az unokáikat, hogy csak egy példát mondjak. Ne csak beszéljenek hát a család fontosságáról, hanem tegyenek is értük végre valamit: ingyen teszteljenek le mindenkit, aki kéri! Mentsük meg a karácsonyt, nekünk is jár, hogy biztonságban találkozhassunk a családtagjainkkal!” - szólította fel a kormányt a DK elnökségének tagja. 

 

Kálmán Olga úgy fogalmazott: ha egy család ma nagyon felelősen akarná megtervezni a közös karácsonyt, és előzetesen le szeretne teszteltetni minden családtagot, az fejenként 19500 forintba kerülne a kormány miatt. Kiemelte, ez egy családnál akár százezer forintos nagyságrendű költséget is jelenthet. 

 

“Lehet, hogy a fideszes milliárdosok ezt megengedhetik maguknak, a magyar családok azonban nem. Ahogy más európaiak ingyen, mindenfajta megkötés nélkül leteszteltethetik magukat, úgy ez járna nekünk, magyaroknak is. Ne vegye el a karácsonyt a magyar családoktól a kormány, ne szakítsa szét a családokat az ünnepekre, hanem tegye lehetővé a biztonságos családi karácsonyozást!” - mondta zárásként a DK elnökséi tagja. 

RSS
Kapcsolódó politikusok