A kormányzatilag agyontámogatott Mészáros Lőrinc is utcára rakta az alkalmazottakat a szállodáiból - Csúnyán megbukott Orbán nemzeti tőkésosztályról szóló ideológiája

2020.11.21.

A kormányzatilag agyontámogatott Mészáros Lőrinc is utcára rakta az alkalmazottakat a szállodáiból - Csúnyán megbukott Orbán nemzeti tőkésosztályról szóló ideológiája

Szomorú elbocsátási hullám sújtja a szállodaiparban dolgozókat a koronavírus-járvány miatt: közel 27 százalékkal csökkent a húsz legnagyobb hotelcég alkalmazotti létszáma 2020 februárja és szeptembere között. Az elbocsátások nagy részét egyébként a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels adja.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a központilag agyontámogatott Mészáros Lőrinc begyűjtötte a munkahelyek megmentésére szánt pénzeket, majd ennek ellenére mégis utcára rakta az alkalmazottait. A Fidesz tíz éve még harsogva hirdette, hogy azért kell kiépíteni a “nemzeti tőkésosztályt” Magyarországon, mert majd ők fognak segíteni az embereken a válságban. Ehhez képest ők azok, akik kirugdossák a munkavállalókat, a pénzt meg lenyúlják. Orbán nemzeti tőkésosztályról szóló ideológiája pontosan úgy bukott meg tehát, mint ahogy az egész pánikkormány fuldoklik a válságban.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője