Barion Pixel
A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz hűtlen kezelés gyanúja miatt Hegedűs Zsuzsa ellen - Újabb felháborító tételekre bukkantunk Orbán szegényügyi tanácsadójának  botrányos költekezésével kapcsolatban

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz hűtlen kezelés gyanúja miatt Hegedűs Zsuzsa ellen - Újabb felháborító tételekre bukkantunk Orbán szegényügyi tanácsadójának botrányos költekezésével kapcsolatban

2020.11.03.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz hűtlen kezelés gyanúja miatt Hegedűs Zsuzsa ellen - Újabb felháborító tételekre bukkantunk Orbán szegényügyi tanácsadójának  botrányos költekezésével kapcsolatban 



Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett:  múlt pénteken sajtótájékoztató keretében számolt be arról, hogy Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor kedvenc szegényügyi tanácsadója hogyan dorbézolt közpénzből, milyen drága italokra, több tízezres olasz vörösborokra és francia luxuspezsgőkre szórta a közpénzt. 

 

Ismertette, a botrány kirobbanását követően roppant szánalmas magyarázkodás kezdődött a Miniszterelnöki Kabinetiroda részéről: szerintük az általunk nyilvánosságra hozott tételek “vendéglátási és ajándékozási célokat szolgáltak”. 

 

“Bírósági iratok dokumentálják, hogy Hegedűs Zsuzsa korábban a Kúrián azt mondta,azért nem akarja kiadni a számlákat, mert azokból “következtetni lehet a fogyasztási szokásaira.” Tegnap pedig ő maga azt nyilatkozta, hogy ezeket a luxustermékeket polgármestereknek ajándékozta. Nos, az újabb tételeket, amikre Hegedűs számlái között találtunk, nehezebb lesz így kimagyarázni. Orbán főtanácsadója ugyanis nem csupán luxusitalokat vásárolt közpénzből, hanem drága kozmetikumokat, luxus krémeket is.” - hívta fel a figyelmet a DK-s politikus. 

 

Sebián-Petrovszki László közölte, a Demokratikus Koalíció feljelentést tesz hűtlen kezelés gyanúja miatt Orbán szegényügyi tanácsadója ellen.

 

“Újabb felháborító tételekre bukkantunk Hegedűs Zsuzsa számlái között, melyeket korábban nem akart kiadni, ám a Demokratikus Koalíció sikeresen kiperelte ezeket. Mi, európai magyarok korábbi ígéretünkhöz híven nyilvánosságra hozzuk a fideszes aljasságokat, és nem hagyjuk szó nélkül ezeket.” - mondta a képviselő, hozzátéve: abban az országban, ahol a hátrányos helyzetű térségekben a családoknak tisztességes fűtésre, vezetékes vízre, normális étkezésre sincs pénze, a miniszterelnök képmutató tanácsadója luxustermékekre, francia pezsgőre, olasz borokra, és irreálisan drága kozmetikumokra veri el gátlástalanul a közpénzt. 

 

Sebián-Petrovszki László elmondta, ha megnézzük a számlákat, akkor jól látszanak ezek a tételek. 

 

“Hegedűs Zsuzsa három alkalommal vásárolt kozmetikumokat, Vásárolt Clinique, Clarins és  Biotherm termékeket 31.500, 21.600 forintért, illetve 21.300 forintért. Azaz összesen 74.400 forintot költött ezekre a krémekre. Hozzátenném, Hegedűs jól láthatóan nem csak a kozmetikumokat és a drága luxusitalokat kedveli, de két ízben szerepel rózsacsokor is a számlák között, ezek darabja 16.500 forint volt, tehát összesen 33 ezer forintot költött.” - sorolta a DK politikusa, hangsúlyozva, Hegedűs Zsuzsa, Orbán Viktor miniszterelnök embereként tehát százezreket mulatott el luxusitalokra, drága kozmetikumokra és gigantikus rózsacsokrokra. 

 

“Különösen felháborító és taszító ez már csak azért is, mert Hegedűs a Minden Gyermek Lakjon Jól Alapítvány vezetőjeként igazán beleláthatna Magyarország sűrűjébe, és ha lenne egy szemernyi lelkiismerete, nem csorgatná ilyen vidáman a torkán a franciapezsgőt. De Hegedűsnek, ahogy Orbánnak vagy a többi fideszesnek a lelkiismeret, a felelősség, az átláthatóság semmit sem jelentenek. Lehet, hogy úgy gondolja, hogy minden gyermek lakjon jól hidratáló krémmel és pezsgővel, mi viszont úgy gondoljuk, hogy Hegedűs Zsuzsa tűnjön el a közéletből, és számoljon el a botrányos költekezésével.” - ismertette Sebián-Petrovszki, arra is kitérve,  ha Hegedűs Zsuzsa eddig azt állította, hogy ajándékba és reprezentációra szánta ezeket a termékeket, akkor azt magyarázza meg, hogy a Biotherm- vagy Clinique krémeket ugyan kinek adta ajándékba, vagy milyen fogadáson tálalta fel. 

RSS
Kapcsolódó politikusok